Niet meer zitten in een zaal en luisteren naar een masterclass, maar wandelen door de duinen. Dit is de Healthy Academy Walk.
Wandel mee, raak geïnspireerd en kom tot nieuwe inzichten om de juiste keuzes te maken voor een gezonder, gelukkiger en succesvol leven tijdens hét nieuwe wandelevent van het jaar op 29 september in Noordwijk aan Zee Psycholoog Ap Dijksterhuis, topsporter Gregory Sedoc en Nina Pierson, oprichter van saladebarketen SLA geven inspirerende masterclasses, maar niet in een zaal zoals je gewend bent. Arie Boomsma gaat met hen in gesprek en neemt je mee voor een inspirerende wandeling van 7 kilometer door de duinen van Noordwijk. Tijdens het wandelen luister je LIVE naar drie masterclasses via je eigen koptelefoon, de sprekers lopen samen met Arie voorop. Laat je inspireren op het gebied van wetenschap, creatief ondernemerschap, sport en gezondheid. De route van 7 kilometer door de duinen is uiteraard heuvelachtig, maar iedereen kan meewandelen. Waarom gaan we wandelen en luisteren naar een masterclass? Tijdens het wandelen maakt je lichaam endorfine en serotonine aan. Deze (pret)hormonen zorgen ervoor dat je een blij en ontspannen gevoel krijgt. Daardoor daalt het stresshormoon cortisol. Angstige en depressieve gevoelens nemen hierdoor af. Kortom, het maakt je blijer, rustiger en minder gestrest. Waardoor je met een open en neutrale geest beter in staat bent om informatie op een actieve manier op te nemen. Door te wandelen stimuleer je namelijk ook de samenwerking tussen de linker en de rechter hersenhelft. Het logische en analytische deel van de linkerkant wordt aangevuld met het intuïtieve en creatieve deel van de rechterkant. Het unieke daarvan is dat je op de meest effectief mogelijke manier kennis tot je neemt. Je bent namelijk direct in staat om informatie om te zetten in actie en toe te passen op je eigen situatie. Dit in tegenstelling tot zittend naar een verhaal luisteren, waarbij slechts een hersenhelft wordt geactiveerd en je je beperkt tot alleen luisteren. Dus koop dus nu hier je tickets voor de meest inspirerende wandeling van je leven!
Sprekers
Wetenschap
Ap Dijksterhuis
Ap Dijksterhuis (1968) is een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Hij is hoogleraar psychologie van het onbewuste en geeft colleges over de psychologie van geluk aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Een ondernemer, spreker én schrijver. Hij probeert met inzichten uit de wetenschappelijke psychologie de wereld te verbeteren door gedrag te veranderen en door menselijk geluk te bevorderen.
Meer info
Als onderzoeker richt hij zich op de rol van onbewuste, intuïtieve processen die een rol spelen bij het nemen van beslissingen en bij creativiteit.Hij won wetenschappelijke prijzen, is redacteur van het gezaghebbende Science en schreef drie boeken: ‘Het slimme onbewuste’, ‘De merkwaardige psychologie van een wijndrinker’ en ‘Op naar geluk’. HP/De Tijd riep hem een aantal jaren geleden uit tot een van de 100 meest invloedrijke Nederlanders. Fun fact: Ap heeft vele liefhebberijen waaronder koken, lezen, en genieten van wijn en whisky. Zijn belangrijkste hobby is reizen. Elk jaar reist hij een aantal weken of zelfs maanden door meer of minder exotische streken om zelf inspiratie op te doen. Voor de Healthy Academy Walk: Wat maakt nou gelukkig en waarom is streven naar geluk voor de meesten het grootste goed? Psycholoog Ap Dijksterhuis heeft daar vanuit sociaalpsychologisch perspectief onderzoek naar gedaan en schreef er een boek over. ‘Mensen zijn vaak bezig met het veranderen van hun omstandigheden, door bijvoorbeeld geld te verdienen, maar voor hun geluk kunnen ze zich bijvoorbeeld beter bezighouden met hun werk-privébalans en hoe ze hun vrije tijd goed indelen. Van een actieve vrijetijdsbesteding, door bijvoorbeeld te wandelen, word je veel gelukkiger dan van passief voor de tv zitten’. Wandelen maakt een stofje aan in je hersenen, serotonine, waardoor je gelukkig wordt. Ap vertelt je hoe dat werkt.
Creatief/ondernemen
Nina Pierson
Nina Pierson (1986) groeide op eerst in Bangkok daarna in Blaricum, studeerde Communicatie- en Mediawetenschappen aan de UvA en richtte het creatieve bureau PUP op, startte samen met man Jop de saladebarketen SLA (inmiddels 12 vestigingen) en is hoofdredacteur van het online health magazine Bedrock.
Meer info
De missie van multi-ondernemer Nina is mensen bewustmaken van de gezonde keuzes die ze dagelijks kunnen maken. Voor Nina is haar gezonde en bewuste levensstijl een tweede natuur. Haar vader was altijd bezig met spirituele ontwikkeling. Als zoon van een bankier studeerde hij economie, maar brak los van die wereld toen hij door Azië ging reizen en gegrepen werd door het boeddhisme. Nina is opgevoed met een groot respect voor alles wat leeft. Leerde zelfs vliegjes uit het zwembad te redden en vrij te laten. Toen werd haar vader ziek, Nina was 11 jaar. Om beter te worden volgde hij het Moermandieet, dat bestaat uit heel veel groenten en geen vlees, vis, suiker, koffie en thee. De dokters gaven hem twee jaar, het werden er ruim elf. Zij studeerde in de tijd in Amsterdam en terwijl haar vriendinnen de kroegen onveilig maakten, zorgde zij een dag per week voor haar vader. Het idee voor de oprichting van de saladebar SLA, kwam toen zij en haar man tijdens een reis door Myanmar het boek De voedselzandloper lazen. Een eye-opener. Nina: “Ik begreep opeens wat eten met je doet, en wat het belang van bewuste voeding is voor de wereld. We besloten ons eetpatroon volledig te veranderen, maar konden eigenlijk nergens iets vinden waar we snel en makkelijk gezond uit eten konden. Daarom riepen we SLA in het leven”. Voor de Healthy Academy Walk: Nina vertelt vol passie en op een verfrissende manier over duurzaamheid, over duurzaam ondernemen over wat je kunt bijdragen aan een betere en gezondere wereld voor jezelf maar ook voor een ander..
Sport
Gregory Sedoc
Gregory Sedoc (1981) is een Nederlandse oud-hordeloper. Zijn grootste succes was in 2007, hij won de 60 m horden tijdens de EK-indoorkampioenschappen in Birmingham. Sedoc nam driemaal deel aan de Olympische Spelen. In 2009 trok hij het Nederlands record op de 60 m horden indoor naar zich toe.
Meer info
Tegenwoordig is Sedoc op televisie te zien als analist bij NOS sport, was hij in 2018 deelnemer Expeditie Robinson (hij eindigde op de derde plaats in de finale), en nam hij in 2019 deel aan De Slimste Mens. Op 2 april 2019 maakte Gregory zijn debuut als programma presentator op NPO 2 met zijn eigen programma Sportlab Sedoc (Avrotros), dat gewijd is aan innovatie in de sport. Hij neemt de kijker mee naar innovatielabs, testcentra en universiteiten; de plekken waar een wedstrijd anno 2019 écht gewonnen wordt. Het programma kreeg al na de eerste aflevering laaiende recensies vanwege het informatieve, innovatieve en toegankelijke karakter van het programma en door de natuurlijke manier van presenteren door Gregory.
Fun fact: Op 29 september 2007 vond in Amstelveen een unieke gebeurtenis plaats tijdens de Nederlandse estafettekampioenschappen. Op de 4 x 100 m estafette werd het goud gewonnen door het team van AAC, bestaande uit Gregory Sedoc en zijn broers Valéry, Jermaine en Randy Sedoc. Vader Roy fungeerde als coach. De prestatie is destijds gemeld bij het Guinness Book of Records. Voor de Healthy Academy Walk: Gregory was al van kinds af aan op de atletiekbaan te vinden. Zij ouders waren atleten op hoog niveau en al heel snel was duidelijk dat Gregory talent had. Aangeboren? Deels is dat vanuit de wetenschap te verklaren maar talent moet je verder uitbouwen door heel hard te werken om de top te behalen en als je dan aan de top staat hoe ga je om met de druk, met winnen, met verliezen. Hoe houd je vol altijd maar bezig te zijn met je sport en dus je fysieke en mentale gesteldheid. Gregory neemt je mee naar die momenten, vanuit zijn ervaring (als topsporter, als deelnemer van Expeditie Robinson) maar kan dit, na aanleiding van zijn eigen programma, ook vanuit wetenschap verklaren. Zo kun je van Gregory leren hoe je omgaat met stress en druk en in je ultieme focus flow komt.
INFO
Hieronder vind je de veel gestelde vragen van de Healthy Academy Walk. Wat is Healthy Academy Walk?
Wist je dat een stevige wandeling gezonder is dan hardlopen? En dat wandelen een positief effect heeft op je mentale én geestelijke gezondheid? Daarom wandelen bekende creatieven en grote leiders als Mark Zuckenberg en Barack Obama vaak terwijl ze vergaderen. Wandelen is gezond!

De makers van Healthy Fest komen met een nieuw initiatief: de Healthy Academy Walk. Een wandeling van 7 kilometer op zondag 29 september door de duinen van Noordwijk, waarbij host Arie Boomsma je meeneemt voor een gezonde wandeling, waar je echt wat van op steekt.

Laat je inspireren en geniet van de natuur, terwijl je via een koptelefoon luistert naar persoonlijke verhalen van psycholoog Ap Dijksterhuis, topsporter Gregory Sedoc en Nina Pierson, oprichter van saladebarketen SLA. Niet meer zitten en luisteren, maar wandelen en actief informatie tot je nemen!

De Healthy Academy Walk, for a fit mind!
Wanneer vindt het event plaats?
Op zondag 29 september 2019.
Waar vindt het event plaats?
In de duinen van Noordwijk.
Wat zijn de tijden?
Gedurende de dag zijn er 2 startmomenten voor de wandeling, waarvoor je een ticket kunt boeken. De shifts zijn als volgt ingedeeld:

SHIFT 1 – 10:00 uur t/m 12:00 uur
SHIFT 2 – 14:00 uur t/m 16:00 uur 
Wij verzoeken iedereen om 15 minuten vóór de start van de shift aanwezig te zijn.
Hoe lang is de wandeling?
De wandeling is ca. 7 kilometer lang en duurt ca. 2 uur.
Wat kost Healthy Academy Walk?
Reguliere tickets voor Healthy Academy Walk kosten € 49,50 (incl. € 4,50 servicekosten).
Mag ik zelf eten en drinken meenemen?
Ja, dat mag. Neem vooral mee waar jij zin in hebt als in lekkere trek of als snack tijdens of na een stevige wandeling. Bij Theater de Muze is er mogelijkheid om gebruik te maken van het sanitair en het cateringaanbod.
Wat doe ik met mijn afval?
Langs de route staan er enkele afvalbakken, mocht je deze niet tegenkomen dan zouden wij jou willen vragen om je afval bij je te houden tijdens de wandeling. Hiermee draag je gelijk bij aan het behoud van de natuur.
Zijn er kledingvoorschriften voor dit evenement?
Er zijn geen kledingvoorschriften voor dit evenement. Wij raden je aan om je fijnste wandeloutfit en -schoenen aan te trekken en het weerbericht goed in de gaten te houden.
Wat is de minimale leeftijd voor dit event?
Vanwege de inhoud van het programma is de minimale adviesleeftijd 16 jaar.

SPREKERS
Waar zie ik de sprekers?
De sprekers hoor je door de koptelefoon en lopen mee tijdens te wandeling om jullie te inspireren, informeren en motiveren.
Is het mogelijk om vragen te stellen aan de sprekers?
Het is niet mogelijk om vragen te stellen aan de sprekers. Tijdens de wandeling zal host Arie Boomsma de sprekers het (sportieve) hemd van het lijf vragen.

PARKEREN EN TOEGANG
Route met de auto
Plan hier je route naar het startpunt van het event en navigeer naar Wantveld in Noordwijk.
Parkeren bij Theater de Muze
Parkeren is mogelijk op het naast gelegen Wantveld. In Noordwijk geldt betaald parkeren op: ma t/m zo van 09.00- 21.00 uur. De eerste twee uur betaal je € 1,00/uur, daarna € 2,00/uur. Je kunt ook een dagkaart kopen voor € 7,50.
Route met het OV
Ook per bus is Theater de Muze goed te bereiken: voor de ingang is de halteplaats van Arriva lijn 20 (van en naar Leiden). Arriva lijn 385 (van en naar Den Haag) en lijn 90 (van en naar Nieuw Vennep) stoppen voor het Vuurtorenplein; deze halte is nog geen vijf minuten lopen van Theater de Muze vandaan.
Mindervalide
Vanwege het gebied in de duinen van Noordwijk is de Healthy Academy Walk helaas niet rolstoeltoegankelijk.
Slechthorend
De sprekers zijn te horen via een koptelefoon, waardoor het programma minder geschikt is voor personen met een gehoorprobleem.
Honden of andere huisdieren
Tijdens dit evenement is het van belang om goed te focussen op de inspirerende verhalen van de sprekers. Om deze reden is het niet toegestaan om huisdieren mee te nemen.

TICKETS
Is het mogelijk om je geld terug te krijgen na de aanschaf van een ticket?
Nee, dit is helaas niet mogelijk.
Is het mogelijk om een naamswijziging van de gekochte tickets te doen?
Ja, dit is mogelijk. Mail jouw verzoek naar customerservice@paylogic.com of bel direct naar 0900-7295 6442.
Is het mogelijk om gekochte tickets te wisselen voor een andere shift?
Het is mogelijk (afhankelijk van beschikbaarheid) om je ticket om te boeken naar een andere shift. Verzoek om hiervoor een mail te sturen naar healthyacademywalk@rtl.nl.
Vragen over je geboekte hotelovernachting?
Voor vragen over de geboekte hotelovernachting, neem contact op met het desbetreffende hotel. De gegevens van het door jouw geboekte hotel staan op de voucher.

MERCHANDISE
Wanneer ontvang ik mijn gekochte merchandise item?
Je kunt je merchandise item ophalen bij de uitgiftebalie bij het startpunt van de wandeling (Theater de Muze). Vergeet niet je voucher mee te nemen om jouw product op te halen.
Ik heb het verkeerde item/maat besteld. Kan ik dit nog wijzigen?
Mocht je een gekocht item willen wijzigen, kun je dit doorgeven tot donderdag 19 september via healthyacademywalk@rtl.nl. Let op: het is niet mogelijk om een item te annuleren.

OVERIGE VRAGEN
Kan er gebruik gemaakt worden van toiletvoorzieningen?
Er kan bij Theater de Muze bij zowel vertrek als aankomst gebruikt gemaakt worden van de sanitaire voorzieningen.
Kan ik mijn deelname aan dit event combineren met een bezoek aan Noordwijk?
Via ons boekingssysteem kun je een overnachting boeken bij geselecteerde hotels in Noordwijk.
Wat gebeurt er bij onweer en storm?
Mocht het weer dusdanig slecht zijn dat het onverantwoord is om in het duingebied te lopen, zullen wij u daarvan tijdig op de hoogte stellen.
Ik ben journalist/ fotograaf en wil het event graag bijwonen om er verslag van te doen. Met wie kan ik daar contact over opnemen?
Hierover kun je een mail sturen naar healthyacademywalk@rtl.nl.
Stond je vraag er niet tussen of wil jij nog extra informatie?
Stuur dan een mail naar: healthyacademywalk@rtl.nl.
De Healthy Podcast
Kom alvast in de stemming en loop je warm met de Healthy Podcast en laat je inspireren door Arie Boomsma en de Healthy Fest experts. De Healthy Podcast - Nanneke Schreurs:
De Healthy Podcast afl. 2 - Klaas Boomsma:
De Healthy Podcast afl. 3 - Arie & Roel Hermans:
De Healthy Podcast afl. 4 - Arie & Lienke de Jong:
De Healthy Podcast afl. 5 - Johan Noorloos:
De Healthy Podcast afl. 6 - Dennis Toppin: