Niet meer zitten in een zaal en luisteren naar een Masterclass, maar wandelen door de duinen. Dit is de Healthy Academy Walk.
Wandel mee, raak geïnspireerd en kom tot nieuwe inzichten om de juiste keuzes te maken voor een gezonder, gelukkiger en succesvol leven tijdens hét nieuwe wandelevent van het jaar op zondag 29 september in Noordwijk aan Zee Psycholoog Ap Dijksterhuis, topsporter Gregory Sedoc en Nina Pierson, oprichter van saladebarketen SLA geven inspirerende masterclasses, maar niet in een zaal zoals je gewend bent. Arie Boomsma gaat met hen in gesprek en neemt je mee voor een inspirerende wandeling van ca 7-9 kilometer door de duinen van Noordwijk. Tijdens het wandelen luister je LIVE naar drie Masterclasses via je eigen koptelefoon, de sprekers lopen samen met Arie voorop. Laat je inspireren op het gebied van wetenschap, creatief ondernemerschap, sport en gezondheid. De route van ca 7-9 kilometer door de duinen is uiteraard heuvelachtig, maar iedereen kan mee wandelen. Waarom gaan we wandelen en luisteren naar een masterclass? Tijdens het wandelen maakt je lichaam endorfine en serotonine aan. Deze (pret)hormonen zorgen ervoor dat je een blij en ontspannen gevoel krijgt. Daardoor daalt het stresshormoon cortisol. Angstige en depressieve gevoelens nemen hierdoor af. Kortom, het maakt je blijer, rustiger en minder gestrest. Waardoor je met een open en neutrale geest beter in staat bent om informatie op een actieve manier op te nemen. Door te wandelen stimuleer je namelijk ook de samenwerking tussen de linker en de rechter hersenhelft. Het logische en analytische deel van de linkerkant wordt aangevuld met het intuïtieve en creatieve deel van de rechterkant. Het unieke daarvan is dat je op de meest effectief mogelijke manier kennis tot je neemt. Je bent namelijk direct in staat om informatie om te zetten in actie en toe te passen op je eigen situatie. Dit in tegenstelling tot zittend naar een verhaal luisteren, waarbij slechts een hersenhelft wordt geactiveerd en je je beperkt tot alleen luisteren. Dus koop dus nu hier je tickets voor de meest inspirerende wandeling van je leven!
Sprekers
Wetenschap
Ap Dijksterhuis
Ap Dijksterhuis (1968) is een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Hij is hoogleraar psychologie van het onbewuste en geeft colleges over de psychologie van geluk aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Een ondernemer, spreker én schrijver. Hij probeert met inzichten uit de wetenschappelijke psychologie de wereld te verbeteren door gedrag te veranderen en door menselijk geluk te bevorderen.
Meer info
Als onderzoeker richt hij zich op de rol van onbewuste, intuïtieve processen die een rol spelen bij het nemen van beslissingen en bij creativiteit.Hij won wetenschappelijke prijzen, is redacteur van het gezaghebbende Science en schreef drie boeken: ‘Het slimme onbewuste’, ‘De merkwaardige psychologie van een wijndrinker’ en ‘Op naar geluk’. HP/De Tijd riep hem een aantal jaren geleden uit tot een van de 100 meest invloedrijke Nederlanders. Fun fact: Ap heeft vele liefhebberijen waaronder koken, lezen, en genieten van wijn en whisky. Zijn belangrijkste hobby is reizen. Elk jaar reist hij een aantal weken of zelfs maanden door meer of minder exotische streken om zelf inspiratie op te doen. Voor de Healthy Academy Walk: Wat maakt nou gelukkig en waarom is streven naar geluk voor de meesten het grootste goed? Psycholoog Ap Dijksterhuis heeft daar vanuit sociaalpsychologisch perspectief onderzoek naar gedaan en schreef er een boek over. ‘Mensen zijn vaak bezig met het veranderen van hun omstandigheden, door bijvoorbeeld geld te verdienen, maar voor hun geluk kunnen ze zich bijvoorbeeld beter bezighouden met hun werk-privébalans en hoe ze hun vrije tijd goed indelen. Van een actieve vrijetijdsbesteding, door bijvoorbeeld te wandelen, word je veel gelukkiger dan van passief voor de tv zitten’. Wandelen maakt een stofje aan in je hersenen, serotonine, waardoor je gelukkig wordt. Ap vertelt je hoe dat werkt.
Creatief/ondernemen
Nina Pierson
Nina Pierson (1986) groeide op eerst in Bangkok daarna in Blaricum, studeerde Communicatie- en Mediawetenschappen aan de UvA en richtte het creatieve bureau PUP op, startte samen met man Jop de saladebarketen SLA (inmiddels 12 vestigingen) en is hoofdredacteur van het online health magazine Bedrock.
Meer info
De missie van multi-ondernemer Nina is mensen bewustmaken van de gezonde keuzes die ze dagelijks kunnen maken. Voor Nina is haar gezonde en bewuste levensstijl een tweede natuur. Haar vader was altijd bezig met spirituele ontwikkeling. Als zoon van een bankier studeerde hij economie, maar brak los van die wereld toen hij door Azië ging reizen en gegrepen werd door het boeddhisme. Nina is opgevoed met een groot respect voor alles wat leeft. Leerde zelfs vliegjes uit het zwembad te redden en vrij te laten. Toen werd haar vader ziek, Nina was 11 jaar. Om beter te worden volgde hij het Moermandieet, dat bestaat uit heel veel groenten en geen vlees, vis, suiker, koffie en thee. De dokters gaven hem twee jaar, het werden er ruim elf. Zij studeerde in de tijd in Amsterdam en terwijl haar vriendinnen de kroegen onveilig maakten, zorgde zij een dag per week voor haar vader. Het idee voor de oprichting van de saladebar SLA, kwam toen zij en haar man tijdens een reis door Myanmar het boek De voedselzandloper lazen. Een eye-opener. Nina: “Ik begreep opeens wat eten met je doet, en wat het belang van bewuste voeding is voor de wereld. We besloten ons eetpatroon volledig te veranderen, maar konden eigenlijk nergens iets vinden waar we snel en makkelijk gezond uit eten konden. Daarom riepen we SLA in het leven”. Voor de Healthy Academy Walk: Nina vertelt vol passie en op een verfrissende manier over duurzaamheid, over duurzaam ondernemen over wat je kunt bijdragen aan een betere en gezondere wereld voor jezelf maar ook voor een ander..
Sport
Gregory Sedoc
Gregory Sedoc (1981) is een Nederlandse oud-hordeloper. Zijn grootste succes was in 2007, hij won de 60 m horden tijdens de EK-indoorkampioenschappen in Birmingham. Sedoc nam driemaal deel aan de Olympische Spelen. In 2009 trok hij het Nederlands record op de 60 m horden indoor naar zich toe.
Meer info
Tegenwoordig is Sedoc op televisie te zien als analist bij NOS sport, was hij in 2018 deelnemer Expeditie Robinson (hij eindigde op de derde plaats in de finale), en nam hij in 2019 deel aan De Slimste Mens. Op 2 april 2019 maakte Gregory zijn debuut als programma presentator op NPO 2 met zijn eigen programma Sportlab Sedoc (Avrotros), dat gewijd is aan innovatie in de sport. Hij neemt de kijker mee naar innovatielabs, testcentra en universiteiten; de plekken waar een wedstrijd anno 2019 écht gewonnen wordt. Het programma kreeg al na de eerste aflevering laaiende recensies vanwege het informatieve, innovatieve en toegankelijke karakter van het programma en door de natuurlijke manier van presenteren door Gregory.
Fun fact: Op 29 september 2007 vond in Amstelveen een unieke gebeurtenis plaats tijdens de Nederlandse estafettekampioenschappen. Op de 4 x 100 m estafette werd het goud gewonnen door het team van AAC, bestaande uit Gregory Sedoc en zijn broers Valéry, Jermaine en Randy Sedoc. Vader Roy fungeerde als coach. De prestatie is destijds gemeld bij het Guinness Book of Records. Voor de Healthy Academy Walk: Gregory was al van kinds af aan op de atletiekbaan te vinden. Zij ouders waren atleten op hoog niveau en al heel snel was duidelijk dat Gregory talent had. Aangeboren? Deels is dat vanuit de wetenschap te verklaren maar talent moet je verder uitbouwen door heel hard te werken om de top te behalen en als je dan aan de top staat hoe ga je om met de druk, met winnen, met verliezen. Hoe houd je vol altijd maar bezig te zijn met je sport en dus je fysieke en mentale gesteldheid. Gregory neemt je mee naar die momenten, vanuit zijn ervaring (als topsporter, als deelnemer van Expeditie Robinson) maar kan dit, na aanleiding van zijn eigen programma, ook vanuit wetenschap verklaren. Zo kun je van Gregory leren hoe je omgaat met stress en druk en in je ultieme focus flow komt.
INFO
Hieronder vind je de veelgestelde vragen van de Healthy Academy Walk. Wanneer vindt het event plaats?
Op zondag 29 september 2019.
Waar vindt het event plaats?
In de prachtige duinen van Noordwijk.
Waar gaan we verzamelen?
Theater de Muze, Wantveld 2, 2202 NS Noordwijk
Wat zijn de tijden?
Gedurende de dag zijn er 2 startmomenten. De shifts zijn als volgt ingedeeld:

SHIFT 1 – 10:00 uur t/m 12:00 uur, houdt rekening met een uitloop van ca 30 minuten
SHIFT 2 – 14:00 uur t/m 16:00 uur, houdt rekening met een uitloop van ca 30 minuten

Wij verzoeken iedereen om 30 minuten vóór de start van de shift aanwezig te zijn.
Hoe lang is de wandeling?
De wandeling is ca. 7-9 kilometer lang en duurt ca. 2 uur.
Wat kost Healthy Academy Walk?
Reguliere tickets voor Healthy Academy Walk kosten € 49,50 (incl. € 4,50 servicekosten).
Mag ik zelf eten en drinken meenemen?
Ja, dat mag. Neem vooral snacks en wat te drinken mee voor tijdens het wandelen.
Wat doe ik met mijn afval?
Langs de route staan er enkele afvalbakken, mocht je deze niet tegenkomen dan willen we je vragen om het afval bij je te houden tijdens de wandeling.
Zijn er kledingvoorschriften voor dit event?
Wij raden je aan om je fijnste wandeloutfit en -schoenen aan te trekken. Daarnaast willen we je ook vragen om een paraplu of een jas met capuchon mee te nemen om je koptelefoon te beschermen tegen eventuele regen.
Wat is de minimale leeftijd voor dit event?
Vanwege de inhoud van het programma is de minimale adviesleeftijd 16 jaar.

SPREKERS
Waar zie ik de sprekers?
De sprekers hoor je door de koptelefoon, zij lopen met Arie voorop tijdens de wandeling om jullie te inspireren, informeren en te motiveren.

PARKEREN EN TOEGANG
Route met de auto
Plan hier je route naar het startpunt van het event en navigeer naar parkeerterrein Wantveld in Noordwijk.
Parkeren bij Theater de Muze
Parkeren is mogelijk op het naast gelegen parkeerterrein Wantveld. In Noordwijk geldt betaald parkeren op: ma t/m zo van 09.00- 21.00 uur. De eerste twee uur betaal je € 1,00/uur, daarna € 2,00/uur. Je kunt ook een dagkaart kopen voor € 7,50.
Route met het OV
Ook per bus is Theater de Muze goed te bereiken: voor de ingang is de halteplaats van Arriva lijn 20 (van en naar Leiden). Arriva lijn 385 (van en naar Den Haag) en lijn 90 (van en naar Nieuw Vennep) stoppen voor het Vuurtorenplein; deze halte is nog geen vijf minuten lopen van Theater de Muze vandaan.
Mindervalide
Vanwege het gebied in de duinen van Noordwijk is de Healthy Academy Walk helaas niet rolstoeltoegankelijk.
Honden of andere huisdieren
Tijdens dit event is het van belang om goed te focussen op de inspirerende verhalen van de sprekers. Om deze reden is het niet toegestaan om huisdieren mee te nemen.

TICKETS
Is het mogelijk om je geld terug te krijgen na de aanschaf van een ticket?
Nee, dit is helaas niet mogelijk.
Is het mogelijk om een naamswijziging van de gekochte tickets te doen?
Ja, dit is mogelijk. Mail jouw verzoek naar customerservice@paylogic.com of bel direct naar 0900-7295 6442.
Is het mogelijk om gekochte tickets te wisselen voor een andere shift?
Het is mogelijk (afhankelijk van beschikbaarheid) om je ticket om te boeken naar een andere shift. Verzoek om hiervoor een mail te sturen naar healthyacademywalk@rtl.nl.
Vragen over je geboekte hotelovernachting?
Voor vragen over de geboekte hotelovernachting, neem contact op met het desbetreffende hotel. De gegevens van het door jouw geboekte hotel staan op de voucher.

OVERIGE VRAGEN
Kan er gebruik gemaakt worden van sanitaire voorzieningen?
Er kan bij Theater de Muze bij zowel vertrek als aankomst gebruikt gemaakt worden van de sanitaire voorzieningen.
Kan ik mijn deelname aan dit event combineren met een bezoek aan Noordwijk?
Via ons boekingssysteem kun je een overnachting boeken bij geselecteerde hotels in Noordwijk.
Wat gebeurt er bij onweer en storm?
Als het weer dusdanig slecht wordt en het daardoor onverantwoord is om door het duingebied te lopen, zullen we je daarvan tijdig op de hoogte stellen en laten weten of de route nog aangepast gaat worden.
Ik ben journalist/ fotograaf en wil het event graag bijwonen om er verslag van te doen. Met wie kan ik daar contact over opnemen?
Hierover kun je een mail sturen naar healthyacademywalk@rtl.nl.
Stond je vraag er niet tussen of wil jij nog extra informatie?
Stuur dan een mail naar: healthyacademywalk@rtl.nl.
De Healthy Podcast
Iedere week is er een Healthy Expert te gast bij Arie Boomsma in de studio en wordt er een half uur gepraat over verschillende onderwerpen op het gebied van sport, mind en food. Verrijk je kennis, raak geïnspireerd, press play and relax!

De Healthy Podcast aflevering 1 - Nanneke Schreurs:

Wil jij weten hoe je een fitter, energieker en gelukkiger leven kunt leiden?
Ben je ook benieuwd naar een vegan lifestyle of naar intermittent fasting?
Luister hier naar de Healthy podcast en laat je inspireren door de kennis en ervaring van Nanneke Schreurs.


De Healthy Podcast aflevering 2 - Klaas Boomsma:

In deze podcast stelt de broer van Arie, Klaas Boomsma, zich kwetsbaar op met zijn verhaal.
Wil jij ook weten hoe hardlopen hem van zijn verslaving heeft geholpen?
Luister hier naar de Healthy podcast en laat je inspireren door het verhaal van Klaas Boomsma.


De Healthy Podcast aflevering 3 - Roel Hermans:

Hoe kunnen mensen gestimuleerd worden gezonder te eten? Wat zijn de stappen om tot gedragsverandering te komen?
Gedragsexpert Roel Hermans vertelt je in deze podcast alles over de comfortzone, je ritme en het belang van je omgeving.
Luister hier naar de Healthy podcast en laat je inspireren door zijn verhaal.


De Healthy Podcast aflevering 4 - Lienke de Jong:

“Na deze podcast staat iedereen een uur eerder op”, aldus Lienke de Jong van Dear Good Morning.
In deze Healthy podcast gaat Arie Boomsma het gesprek aan met Lienke over slaap, opstaan en beweging.
Hoe zorg je ervoor dat je goed slaapt? Hoe creëer je een routine? Hoe vind je een ritme? Je hoort het in deze podcast.


De Healthy Podcast aflevering 5 - Johan Noorloos:

Een bijzonder verhaal van Johan Noorloos, oprichter van de Nieuwe Yogaschool. Over hoe yoga zijn leven veranderde en over de zoektocht naar antwoorden op grote vragen.
Maar ook wat yoga is, welke vormen er zijn wat je er persoonlijk uit kunt halen!


De Healthy Podcast aflevering 6 - Dennis Toppin:

Arie praat met Dennis Toppin over de juiste energie, ondernemen én natuurlijk sport. Iedereen raakt geïnspireerd door deze energieke ondernemer, jij ook?


De Healthy Podcast aflevering 7 - Eduard de Wilde:

Eduard is ‘biohacker’. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet! In 35 minuten legt Eduard je uit wat biohacking precies is en hoe het zijn leven op positieve wijze veranderde.


De Healthy Podcast aflevering 8 - Kasper van der Meulen:

Als mindset specialist en biohacker weet Kasper als geen ander hoe je jezelf een mentale boost kan geven. Ook vertelt hij in deze podcast waarom een burn-out krijgen zelfs positief kan uitpakken.


De Healthy Podcast aflevering 9 - Richard de Leth:

Ben jij benieuwd wat Richard de Leth te vertellen heeft over evolutionaire geneeskunde? En hoe hij kijkt naar voeding, beweging, slaap, zingeving, verbinding, ontspanning slaap en mindset als medicijn? Luister hier naar zijn verhaal.