Het kan lastig zijn om iedere keer weer gezond te eten. Jezelf beperken, is niet altijd even leuk. Goed nieuws: dat hoeft ook echt niet altijd.

Lienke is een ochtendmens en hoopt met haar website Dear Good Morning mensen iedere ochtend een uurtje aan het sporten te krijgen. Om iedereen te motiveren ‘s ochtends wat eerder op te staan, deelt ze met ons een van haar beste tips.

Het werkt vaak niet om jezelf enorm te beperken in je dieet wanneer je gezond wil gaan leven. Naast dat het niet leuk is, werkt het ook demotiverend. "Restricties zijn lastig," geeft Lienke toe. Daarom raadt ze je af om jezelf in te perken. "Door jezelf niets te verbieden, leer je vanzelf uiteindelijk wel de controle te krijgen over je voeding."

Doe je best om gezond te eten, maar vergeet niet dat het niet erg is om soms een beetje te snoepen. Dat kan echt geen kwaad en bovendien hou je het anders ook gewoon niet vol. "Af en toe een hele reep chocola in de avond maakt je niet direct ongezond." Zie het als een beloning! En compenseer het de volgende dag met een extra stuk fruit.

Christa Koeyvoets