Ga je dit weekend lekker uitgebreid borrelen, maar houd je het graag een beetje healthy? Verras je gasten dan met dit heerlijke olijven-notenbrood met zongedroogde tomaatjes en rozemarijn!

De bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 10 minuten. De oventijd is 30 minuten.

Ingrediënten (1 brood)

  • 2 el chiazaad
  • 200 ml havermelk
  • 10 zwarte olijven, ontpit
  • 10 groene olijven, ontpit
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g pompoenpitten
  • 50 g havermout
  • 100 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el rozemarijnnaaldjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Roer het chiazaad door de havermelk en laat het mengsel 2 tot 3 minuten intrekken. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukjes en de zwarte en groene olijven doormidden.
  • Meng de hazelnoten, pompoenpitten, havermout en boekweitmeel in een keukenmachine of met een handmixer tot een grof mengsel. Voeg het bakpoeder, de agavesiroop, de zongedroogde tomaten, rozemarijn, de olijven en het chiazaadmengsel toe aan de droge ingrediënten en roer alles goed door.
  • Leg het deeg in een ronde, platte vorm of een met bakpapier beklede bakplaat en bak het brood in 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
  • Laat het brood volledig afkoelen voordat je gaat snijden. Eet smakelijk!

Nanneke Schreurs is auteur, vegan expert en health therapist. Daarnaast is ze de oprichter van Optimal Health.