Healthy Fest expert Nanneke Schreurs kent als geen ander de lekkerste recepten waar je van kunt smullen zonder je schuldig te voelen. Deze keer: pizza’s gemaakt van pompoendeeg!

Nanneke Schreurs is auteur, vegan expert en health therapist. Ze richtte Optimal Health op.

De bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 70 minuten.

Ingrediënten (4 pizza’s)

  • 1 pompoen
  • 100 g pistachenotenmeel (of 100 g gepelde pistachenoten)
  • 200 g boekweitmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 8 el tomatensaus

Topping

  • Spinazie, courgetteslierten,
  • Asperges, tomaat,
  • Cherrytomaatjes, ui,
  • Champignons

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Wanneer de oven voorverwarmd is, kan de pompoen (met schil en al) in de oven. Gril de pompen 40 minuten. Draai nu de oven daarna naar 185 °C.
  • Snijd de pompoen open, verwijder de zaden en zaadlijsten en schep het vruchtvlees eruit. Meng de pompoenpuree in een keukenmachine met het pistachnotenmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder, de Italiaanse kruiden en de olijfolie, en zorg dat er een stevige puree ontstaat. Nu is je pizzadeeg gereed!
  • Bak het in een springvorm in de oven of maak ronde vormen van het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  • In totaal liggen de pizza’s 20 minuten in de oven. Leg eerst alleen het deeg erin. Bestrijk de pizza’s na de eerste 10 minuten met tomatensaus, beleg met een topping naar keuze en bak nog 10 minuten. Klaar is kees!

Nanneke Schreurs