De meeste mensen zijn dol op eten en wij zijn dan ook gewend om per dag 3 keer te eten, met af en toe een keer een tussendoortje. Maar wist je dat het heel belangrijk is om af en toe even helemaal niks te eten!

Nanneke Schreurs is voedingsdeskundige, sportinstructrice en orthomoleculair therapeut. In haar natuurgeneeskundige praktijk Optimal Health geeft zij voedings- en leefstijladvies en daarom deelt ze met ons een leuke, maar ook handige tip.

“We zijn vaak gewend om de hele dag door te eten. Maar het is ook goed voor je gezondheid om juist geregeld een periode van niet eten in te lassen”, vertelt Nanneke. Dit wordt ook wel intermittent fasting genoemd. “Wanneer je lichaam een keer niet zo druk bezig is om voedsel te verteren en te verwerken, komt het ook toe aan andere belangrijke taken zoals oude, beschadigde cellen herstellen of vervangen, nieuwe cellen aanmaken en dergelijke.”

Nanneke raadt iedereen dan ook aan om regelmatig te eten gedurende 8 uur van de dag. “De overige 16 uur ga je vasten en drink je alleen water, thee of zwarte koffie. En ja; de periode dat je slaapt telt daarin mee.”

Demi Schoenmakers