Soms wil het er wel eens bij inschieten om op tijd te eten. Vervelend, want als je het vergeet kun je je wel eens misselijk van de honger voelen en zelfs nogal zwakjes. Volgens fitness personality Carlos Lens moet je wat dat betreft heel streng voor jezelf zijn.

Carlos Lens is fitness personality. Jarenlang was ‘ie op tv te zien bij zijn eigen ochtendprogramma, Move That Body. Carlos weet dan ook werkelijk alles van fitness. Je zou ‘m tegenwoordig misschien wel dé booty-goeroe kunnen noemen. Hij bracht zelfs Het Billenboek uit!

Eten inplannen

Voor een gezonde levensstijl, is regelmatig eten belangrijk. Carlos: “Als je weet dat je elke drie uur iets moet eten, omdat je je anders niet lekker voelt, houd je daar dan ook aan. Plan je eten in, schrijf het zelfs in de agenda op een bepaald tijdstip.” Door hieraan vast te houden en een plekje vrij te houden om te eten, zorg je dat je goed blijft eten: “Je maakt zo minder de kans om de fout in te gaan. Niet alleen als je regelmatig sport, maar ook gewoon in het dagelijks leven.”

Christa Koeyvoets