Wil je graag afvallen? Er zijn honderden methodes die beweren dat de kilo’s eraf zullen vliegen, maar veel mensen zweren bij het tellen het aantal calorieën dat ze dagelijks binnenkrijgen. Werkt dat of niet? Wij zoeken het uit.

DISQ

Wendy’s DISQ club hoofdtrainers Robbert Boekema en Jelle van den Berg weten als geen ander hoe je op een gezonde manier fitter kunt worden. Sporten met zo’n DISQ is razend populair. Wat is het? Tijdens het sporten draag je een heupgordel met aan beide zijden weerstandapparaten. Aan deze zogeheten DISQ’s zitten weer aan enkelbanden bevestigd, waardoor je weerstand krijgt bij iedere beweging. Zo hoef je niet meer naar de sportschool, maar kun je gewoon thuis met apparatuur aan de slag!

Beter niet tellen

“Calorieën tellen is een manier om te weten wat je dagelijks eet, maar het gevaar bestaat dat je hierdoor niet meer goed eet,” maken Robbert en Jelle duidelijk. Ga je er niet goed mee om, dan kan dat dus ongezond zijn. “Een koekje compenseer je bijvoorbeeld met een minder calorierijke lunch om niet te veel binnen te krijgen, maar het gevolg is dat je na de lunch te snel honger krijgt.” Hoe zou je dan gewicht kunnen verliezen? “Kies liever voor gezonde en voedzame producten, zoals veel groenten en vis.”

Ook eens sporten met een DISQ, net zoals Wendy van Dijk? Probeer het uit op Healthy Fest!

Christa Koeyvoets