Healthy Fest expert Roel Hermans is voedingsexpert bij het Voedingscentrum en vertelt welke gezonde recepten zijn favoriet zijn. Deze keer: rijst met korianderchili.

Dit gerecht bevat weinig zout, is vrij van gluten en ei en is ideaal voor mensen met een verhoogd cholesterol of diabetes. Roel is niet voor niets dol op dit gerecht. “Het is een koolhydraatrijk recept, dus ideaal voor dagen waarop ik ga sporten.”

De bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 15 à 30 minuten. En is geschikt voor 2 personen. 

Ingrediënten

150 gram zilvervliesrijst

1 ui

1 Spaanse peper

1 groene of gele paprika

1 klein blik kidneybonen (uitgelekt ca. 250 gram)

1 eetlepel olie

150 gram Mexico melange (diepvries)

1/2 blik tomatenblokjes zonder zout

1/2 komkommer

1/2 bosje koriander

1 teentje knoflook

50 ml hafvolle yoghurt

Bereiding

1. Kook de zilvervliesrijst gaar. 

2. Maak de ui, peper en paprika schoon en snij ze daarna in stukjes of snippers. Zorg ervoor dat de peper fijngesneden is. 

3. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze daarna af.

4. Doe wat olie in de pan en fruit de ui glazig. Bak daarna de paprika en peper mee. 

5. Voeg daarna de kidneybonen, Mexico melange en tomatenblokjes toe aan de mix en laat de chili ongeveer 10 minuten zacht pruttelen. 

6. Was de komkommer en schaaf ‘m in dunne plakken. Was daarna de koriander en knip de blaadjes klein. 

7. Pers het teentje knoflook uit en klop er de yoghurt, helft van de koriander en wat peper door. 

8. Maak het chilimengsel op smaak met de rest van de koriander. 

9. Voeg de plakjes komkommer, het chilimengsel en de yoghurtsaus bij de rijst. Eet smakelijk!

Roel Hermans

Fotocredits: Het Voedingscentrum