In de rubriek ‘Het Eetdagboek van…’ komt iedere week een foodblogger aan bod die vertelt over wat hij of zij de afgelopen week allemaal heeft gegeten. Deze week: Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek!

Rutger van den Broek (33) is in Nederland bekend geworden als winnaar van het allereerste seizoen van Heel Holland Bakt. Ook heeft hij eigen website en is hij auteur van meerdere kookboeken, waaronder Rutger Bakt en de Bakbijbel.

Maandag

Waar ik in het weekend graag geniet van lekkere dingen, probeer ik het doordeweeks rustig aan te doen. Dat is voor mij dé manier voor een redelijke balans. Ik ontbijt met twee crackers met kaas en twee zwarte koffie. Tussendoor eet ik een mueslikoek en drink ik nog een kop koffie. De lunch bestaat uit twee speltboterhammen met humus en rucola. In de loop van de middag drink ik nog een aardbeiensmoothie en we eten 's avonds noedels met roerbakgroenten en een eitje.

Dinsdag

Ook vandaag begin ik met twee crackers met kaas en twee koppen koffie. Tussendoor eet ik een banaan en ik lunch wederom met twee speltboterhammen met humus en rucola. In de middag eet ik een Liga. 's Avonds eten we gnocchi met tomatensaus, buffelmozzarella en rucola. In de pak ik nog wat gerookte amandelen.

Woensdag

Vandaag is het een bakdag voor mijn nieuwe boek. Dat betekent ook veel dingen proeven tussendoor om te kijken of alles echt wel zo lekker is! Ik ontbijt met een cappuccino en wat yoghurt met blauwe bessen. In de loop van de dag proef ik hapjes van verschillende baksels. Ik probeer daarbij enkel te proeven en niet alles helemaal op te eten. Maar ik moet toegeven; soms lukt dat niet. Om te zorgen dat ik niet alleen maar zoete baksels eet, lunch ik wel gewoon met brood en wat kaas. Na een hele dag in de keuken, heb ik 's avonds geen zin meer om te koken, dus eten we een maaltijdsalade met pasta en gerookte zalm.

Donderdag

Vandaag heb ik fotodag voor mijn nieuwe boek. Die dagen beginnen altijd vroeg. Om 6 uur sta ik de eerste dingen al in te pakken en nog wat deegjes te maken. Ik ontbijt met 2 crackers met zuivelspread en koffie. In de loop van de ochtend drink ik nog 2 cappuccino en proef ik wederom van verschillende baksels. We lunchen met versgebakken broodjes (die waren toch al voor de fotoshoot gebakken) met zalm- en eiersalade. In de middag eet ik niets meer, ik drink enkel wat cola light. ’s Avonds staat er broccoli, zilvervliesrijst en een vegaburger op het menu.

Vrijdag

Ik ontbijt met een schaaltje yoghurt met wat blauwe bessen en een zwarte koffie. Tussendoor eet ik wat witte druiven en een mueslikoek. Voor de lunch eet ik twee boterhammen met smeerkaas en rauwkost. Aan het eind van de middag eet ik nog wat amandelen en 's avonds eten we geroerbakte groene asperges met zoete aardappels uit de oven en een kaasschnitzel.

Zaterdag

Omdat we in het weekend altijd samen ontbijten en daar ook echt de tijd voor nemen, is het ontbijt een stuk uitgebreider dan doordeweeks. Ik ontbijt met twee versgebakken croissantjes, kaas, jam en een cappuccino. In de loop van de ochtend -of eigenlijk het begin van de middag- drink ik een aardbeien-banaansmoothie. Een echte lunch schiet er vandaag bij in. Aan het eind van de middag trekken we een zak chips open met een glaasje wijn erbij. 's Avonds eten we quiche met gegrilde groenten en een salade. In de avond eet ik niks meer.

Zondag

Wederom een uitgebreid ontbijt vandaag met 2 kaiserbroodjes, eiersalade en kaas, daarbij drink ik 2 cappuccino en een glas appelsap. We zijn de rest van de dag in een openluchtmuseum. Rond koffietijd eten we een versgebakken bolus en lunchen met poffertjes met banketbakkersroom en aardbeiensaus (hele lekker combinatie trouwens!). Aan het eind van de middag drink ik een ijsthee met daarnaast een paar bitterballen. Omdat we bekaf zijn en geen zin meer hebben om iets te koken, eindigen we in een pizzeria. Daar eet ik een pizza met gegrilde aubergine en mozzarella en drink ik een cola light.

Benieuwd naar de quiche met gegrilde groenten die Rutger zaterdagavond at? Zó maak je hem zelf!

Rutger komt in augustus met zijn nieuwe boek: Makkelijk Bakboek.

Foto's: Ingrid Hofstra