Blogger Francesca bereid de heerlijkste gerechten en deelt deze op haar website met de wereld. Vandaag deelt ze haar overheerlijke recept voor vegan broodjes gyros met paprika, kidneybonen en mais!

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 rode ui, in halve maantjes

  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes

  • Zonnebloemolie

  • Zout

  • 3 paprika’s (rood, geel en groen), in dunne reepjes

  • 2 tl paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 verpakking vegan gyros (Accept Gyros van de Vegetarische Slager)

  • 4 grote volkoren pitabroodjes

  • 160 gr kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt

  • 75 gr maiskorrels uit blik, uitgelekt

  • 2 el vegan mayonaise

  • 1 el plantaardige yoghurt (ongezoet)

  • 3 teentjes zwarte knoflook (o.a. te koop bij Albert Heijn) of vervang door 1 teentje uitgeperste ‘normale’ knoflook

  • Zwarte peper

  • ¼ komkommer, in dunne halve maantjes

  • 50 gr ijsbergsla, in dunne reepjes

  • Handje verse koriander, alleen de blaadjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 225 ⁰C.

  • Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 minuut in 1 eetlepel zonnebloemolie met een snuf zout. Voeg de paprika toe en de specerijen en bak circa 10 minuten tot de paprika zacht wordt.

  • Bak in de tussentijd de vegan gyros in een tweede koekenpan met 1 eetlepel zonnebloemolie tot deze goudbruin is. Zet daarna het vuur uit.

  • Maak de volkoren pitabroodjes vochtig en bak ze 5 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Voeg de gebakken gyros, kidneybonen en mais toe aan de paprika. Roer door en bak nog circa 2 minuten.

  • Maak je knoflooksaus door de vegan mayonaise, plantaardige yoghurt en zwarte knoflook door elkaar te mengen. Roer daarvoor eerst de zwarte knoflook los in een kommetje en klop daarna met een garde of vork de mayonaise en yoghurt erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper, maar als je zwarte knoflook gebruikt is dat niet nodig.

  • Vul de pitabroodjes naar eigen inzicht met komkommer, ijsbergsla, gyrosmengsel, knoflooksaus en verse koriander en geniet!

Zin in meer? De lekkerste recepten vind je op de blog van Francesca