In de rubriek ‘Het eetdagboek van…’ komt iedere week een foodblogger aan bod die vertelt over wat hij of zij de afgelopen week allemaal heeft gegeten. Deze week: Brenda Hoff.

Brenda Hoff (33) woont samen met haar partner en dochtertjes van 3 jaar en een van 9 maanden in Grootebroek (West-Friesland). “Ik hou van makkelijke maaltijden die binnen een half uur klaar zijn. Gerechten zonder poespas die je ook na een dag werken op tafel zet zijn dan ook mijn specialiteit.”

De enthousiaste foodblogger deelt haar recepten op www.brendakookt.nl.  

Maandag

“Ik ontbijt met magere yoghurt, muesli en perzik. Als tussendoortje drink ik samen met mijn dochter een smoothie van banaan met perzik, appel en beetje yoghurt. De lunch is vandaag een boterham met filet American, een cracker hummus met muhammara. In de middag snoep ik een paar cherrytomaatjes. We eten een ovenschotel met aardappelpuree, sperzieboontjes, kipblokjes en ui. ‘s Avonds pak ik nog een snack a jack. En een lepeltje pindakaas met hagelslag toe… mijn guilty pleasure.”

Dinsdag

“In verband met afspraken buiten de deur ben ik vandaag vroeg op pad. Ik ontbijt in de auto met een boterham met smeerworst. Bij de afspraak proef ik een paar blokjes kaas en in de auto eet ik een banaan (nog als tussendoortje) en 2 boterhammen als lunch. Bij de volgende afspraak krijg ik een verse muntthee en daar ligt een lekker koekje bij. Ik snap niet hoe sommige mensen die koekjes kunnen laten liggen. In de auto terug eet ik nog wat druiven. Het avondeten heb ik gister al voorbereid: spitskool met slavink uit de slowcooker, met rijst. Na het sporten snoep ik nog een klein puntje cheesecake, dit heb ik via de #foodpost ontvangen om te proeven. De rest van de taart geef ik weg aan onze buren. Heel verstandig!”

Woensdag

“Vandaag werk ik thuis. Geen kookdag, maar een laptopdag. Ik ontbijt met kwark, muesli en een handje blauwe bessen. Tussen het werken door neem ik een appeltje. Ik vind een rijpe perzik in de fruitschaal, zonde om deze niet vandaag op te eten. Dus die neem ik als lunch   op 2 rijstwafels met hüttenkäse en kipfilet. Het lijkt wel een gebakje, zo lekker. Daarbij eet ik ook een rijstwafel met halve avocado en 2 cherry tomaatjes en een rijstwafel met appelstroop toe. ’s Middags neem ik nog een paar snoeptomaatjes. We eten ’s avonds lekker makkelijk: wraps met gehakt, groenten en tomatensaus uit de vriezer. Later op de avond snoep ik 2 handjes van een notenmix van Bites We Love.

Donderdag

“Ik ontbijt weer met yoghurt, met muesli en een perzik. Tijdens het koken eet ik verstandig een appeltje. Maar daarna mag er geproefd worden. Ik lunch met een tomatensalade met komkommer en proef ook wat van de andere gerechten, zoals de nachos met gehakt en een receptje met aardappeltjes en kip. Wat over is wordt ook meteen het avondeten. Bij de thee neem ik nog een koekje.” 

Vrijdag

“Ik ontbijt met een cracker filet americain en een cracker met smeerkaas. Tussendoor neem ik een banaan. Ik ben vandaag thuis met mijn dochtertjes en na het doen van de boodschappen halen we verse kibbeling bij de visboer. Dit is de lunch, samen met een broodje zalmsalade. ’s Middags snoepen we een paar druifjes, tomaatjes en komkommer uit een grote schaal. ’s Avonds staat op de tafel rode kool met aardappelen en een stukje zalm.”

Zaterdag

“Ik ontbijt weer met mijn bakje yoghurt met muesli. Voor ik van huis ga neem ik nog een banaan. Met een vriendin ga ik in Alkmaar de stad in waarna we een afternoon tea nemen bij het IJkgebouw. We krijgen een aspergesoepje met hartige friandise, broodjes en salades, en wat zoetigheid toe. Heerlijk! Als ik thuis kom moet ik zelf aan de bak, pizza bakken met mijn dochtertje, had ik beloofd. Zelf neem ik een halve pizza, belegd met tomatensaus, salami, pesto, champignons, cherry tomaatjes en mozzarella. ’s Avonds neem ik nog een stukje Tony’s Chocolonely en een schaaltje chips.”

Zondag

“We ontbijten lekker uitgebreid samen aan tafel. Ik neem een kaiserbolletje met rosbief en gekookt ei, een beschuitje met aardbei en suiker en een beschuitje met pure hagelslag. De lunch is een soepje van doperwten met basilicum met een broodje erbij. ’s Middags neem ik wat chips bij een wijntje, en we eten ’s avonds patat uit de Airfryer met een frikadel met mayonaise en ketchup. Ik sluit ’s avonds het weekend af met een kopje thee en een stukje chocolade.”

Reactie van Astrid Postma-Smeets, expert in voeding en gezondheid bij het Voedingscentrum:

“Wat opvalt is dat Brenda veel regelmaat in haar eetpatroon heeft, doordat ze elke dag drie hoofdmaaltijden eet. Het is ook heel goed dat ze tussendoor groenten en fruit eet en op de porties let als ze wat lekkers neemt, zoals een stukje taart of schaaltje chips. Mijn tip voor Brenda is om zowel bij de lunch als bij het avondeten wat vaker voor plantaardig te kiezen in plaats van vlees, dus bijvoorbeeld bonen in plaats van gehakt of humus in plaats van smeerworst.”    

Brenda is dol op de tomatensalade met komkommer en feta. Wil je het zelf ook een keer proberen? Klik hier voor het recept.