Foodblogger Brenda houdt van lekkere, maar makkelijkere maaltijden die binnen een half uur klaar zijn. "Gerechten zonder poespas die je ook na een dag werken op tafel zet zijn dan ook mijn specialiteit.”

Eén van haar favoriete recepten is de zomerse tomatensalade met komkommer en feta. Het bereiden van dit (bij)gerecht duurt ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten (4 personen)

  • 2/3 komkommer  
  • 250 gram cherrytomaten  
  • 1 rode ui  
  • Handje verse basilicum  
  • 2 eetlepels rode wijnazijn of tomaat-basilicumazijn  
  • 75 gram feta  
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snijd de komkommer in blokjes en halveer de snoeptomaatjes. Snijd de rode ui in halve ringen en de basilicum grof.  
  • Meng in een kom de komkommer met tomaatjes, rode ui en basilicum. Breng de salade op smaak met wat peper en zout en roer de azijn erdoor.  
  • Maak de snelle salade af met verkruimelde feta.

Zin in meer? De lekkerste recepten vind je op de blog van Brenda.

Benieuwd wat voor lekkers Brenda allemaal in een week eet? Voor Healthy Fest heeft ze een week lang een eetdagboek bijgehouden. Je leest haar dagboek hier