Healthy Fest vraagt iedere week een favoriet recept van een bekende foodblogger. Brenda van Brenda Kookt houdt van lekkere, maar makkelijkere maaltijden die binnen een half uur klaar zijn. "Gerechten zonder poespas die je ook na een dag werken op tafel zet zijn dan ook mijn specialiteit.”

Eén van haar favoriete recepten is bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus. Het bereiden van dit gerecht duurt ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten (4 personen)

  • 125 gram spekjes
  • 2 krokante kip schnitzels
  • 1 ui
  • Teentje knoflook
  • 400 gram fijne soepgroente
  • 1,5 eetlepel gembersiroop
  • Halve bloemkool
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 4 stengels lente-ui
  • Peper en zout
  • Sweet chilisaus

Bereiding

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder olie of boter) krokant en bak de kipschnitzels in een andere koekenpan met een beetje olie aan beide kanten aan.
  • Snipper daarna de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en fruit de ui met de knoflook hier in aan. Voeg vervolgens de soepgroenten toe en breng alles op smaak met wat peper en gembersiroop. Bak dit tien minuten mee.
  • Maal de bloemkool in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer fijn. Doe de bloemkool bij de groenten en bak dit ongeveer 4 minuten mee.
  • Roer de eieren door elkaar, voeg wat melk toe en breng op smaak met peper en zout. Bak van het eimengsel twee dunne omeletten.
  • Snijd de lente-ui in ringen, de gebakken kipschnitzels in blokjes en de omeletten in reepjes. Verdeel de bloemkoolrijst met groenten en spekjes over de borden. De blokjes kipschnitzel mogen daarna verdeeld worden, samen met de omeletreepjes en de lente ui. Serveer het lekkere en gezonde gerecht met sweet chillisaus. Smakelijk! 

Zin in meer? De lekkerste recepten vind je op de blog van Brenda.

Benieuwd wat voor lekkers Brenda allemaal in een week eet? Voor Healthy Fest heeft ze een week lang een eetdagboek bijgehouden. Je leest haar dagboek hier