Sofie en Jorrit van Lekker & Simpel maken elke dag de lekkerste recepten, die ook nog eens makkelijk te bereiden zijn. Vandaag: gepofte appel van de barbecue.

De bereidingstijd van dit gerecht is 40 minuten voor 3 appels. 

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • snufje kaneel
  • rozijnen

Bereiding

  • Stook de barbecue op tot circa 180-200 graden.
  • Halveer vervolgens de appel en verwijder het klokhuis.
  • Pak de appels in met aluminiumfolie en leg op de barbecue voor ongeveer 25-35 minuten. Haal de appels van het rooster zodra ze zacht worden.
  • Laat de appel iets afkoelen. Meng ondertussen in een bakje de suiker met mascarpone. 
  • Zodra de appel lauwwarm is, schep je in iedere halve appel wat mascarpone. 
  • Tot slot nog een snufje kaneel erover en wat rozijnen. Lekker om te serveren met een bolletje ijs!

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer simpele recepten van Sofie en Jorrit? Bezoek dan de website.