Sofie en Jorrit van Lekker & Simpel maken elke dag de lekkerste recepten, die ook nog eens makkelijk te bereiden zijn. Vandaag: pasta boursin!

Dit gerecht hebben Sofie en Jorrit al vaak gemaakt en daarom is het recept ook al meerdere keren aangepast: “Het leek ons leuk om onze versie van nu, met jullie te delen omdat het zo’n lekker en simpel recept is”.

De bereidingstijd van dit gerecht is 25 minuten voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 1 bakje boursin cuisine (of andere roomkaas met kruiden)
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje rucola
  • Pijnboompitten
  • Handje parmezaanse kaas (of andere kaas)
  • Snufje peper
  • Eventueel andere ingrediënten zoals bieslook, tomaat, courgette, hamblokjes en spekreepjes

Bereiding

  • Zet een pan water op voor het koken van de pasta.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze van het pak.
  • Snipper de rode ui en snijd daarna de knoflook fijn.
  • Ongeveer 5 minuten voordat de pasta klaar is, giet je een scheutje olie in een pan om de ui en knoflook aan te fruiten op een zacht vuurtje.
  • Als de ui is gefruit, voeg je de kruidenkaas toe en laat je deze zachtjes smelten.
  • Ondertussen is de pasta klaar. Giet deze af en voeg de pasta toe aan de pan met kruidenkaas.
  • Meng alles goed door elkaar en serveer de pasta met pijnboompitten, parmezaanse kaas, een snufje peper en eventueel wat fijngehakte bieslook.
  • Tip: het is ook lekker om de pijnboompitten te roosteren in een pan zonder olie of boter.

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer simpele recepten van Sofie en Jorrit? Bezoek dan hun website.

Benieuwd wat voor lekkers Sofie en Jorrit van Lekker & Simpel allemaal in een week eten? Voor Healthy Fest hebben ze een week lang een eetdagboek bijgehouden. Je leest hun dagboek hier