Healthy Fest vraagt iedere week een bekende foodblogger zijn of haar favoriete recept. Deze week is het de beurt aan Charlotte van Charlie’s Kitchen. Haar favoriet? De skinny speltpannenkoeken. 

Charlotte noemt haar keuken ‘magisch’. Kortom: “De plek waar alles kan en mag.” Ze brengt dan ook het liefst de hele dag door in haar keuken. En dat kan bijna, want ze deelt al haar lekkere en voedzame recepten op haar foodblog Charlie’s Kitchen

“Denk jij dat je in een gezonde leefstijl geen pannenkoeken meer kunt eten? Onzin!”, zegt Charlotte. Zij kan zich een leven zonder pannenkoeken niet voorstellen. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. “Deze skinny speltpannenkoeken passen heel goed in een bewust voedingspatroon.” 

Ingrediënten (voor 6 tot 8 pannenkoeken)

  • 250 gram speltbloem
  • 500 ml water
  • 2 eieren
  • 1 snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • Kokosvet, boter of margarine
  • 2 el frambozen
  • 2 el blauwe bessen

Bereiding

  • Doe de speltbloem, het water, de eieren, het snufje zout en het kaneel in een blender en meng het tot een glad beslag. Heb je geen blender? Je kunt ook alles samenvoegen in een kom en mengen met een keukenmachine of garde. 
  • Pak een koekenpan en doe hier klein laagje kokosvet of boter (margarine) in. Wanneer het kokosvet of boter is gesmolten, kun je een scheutje beslag in de pan gooien. Bak uit het beslag ongeveer 6 tot 8 pannenkoeken.
  • Vul de pannenkoek met het rood fruit. Natuurlijk kun je frambozen en blauwe bessen ook vervangen door ander fruit. Kies wat je zelf lekker vindt.

Zin in meer? De lekkerste recepten van Charlotte vind je op haar foodblog Charlie's Kitchen.

Benieuwd wat voor lekkers Charlotte allemaal eet in een week? Voor Healthy Fest heeft ze een week lang een eetdagboek bijgehouden. Je leest haar dagboek hier