Healthy Fest vraagt iedere week een favoriet recept van een bekende foodblogger. Linda van ‘Lekker eten met Linda’ is dol op ovenschotels. “Ik voel mij altijd een soort goddelijke huisvrouw, als ik een ovenschaal de oven inschuif.”

Linda schrijft op haar blog over makkelijk, bewust en vooral lekker eten. Dit recept is perfect voor doordeweeks. Je hebt slechts een kleine voorbereiding nodig voor de groenten. Vervolgens kan de ovenschotel worden verwarmd of klaargezet voor een ander moment. Heerlijk als je thuiskomt van je werk en geen zin hebt om nog lang in de keuken te staan.

"De ovenschotel is lekker gevuld met 3 soorten groente, daar houd ik altijd van. Door de zalm hoef je verder geen smaakmakers toe te voegen.”

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 middelgrote broccoli’s

  • 900 gram voorgegaarde krieltjes

  • 2 uien

  • 250 gram kastanjechampignons

  • 100 gram geraspte belegen kaas

  • 350 gram zalmfilet zonder vel

  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de krieltjes in 8 – 10 minuten gaar.

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook 5 minuten in ruim water.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Snijd de uien in stukjes. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes.

  • Bak de uien en champignons 5 minuten op een zacht vuurtje met een beetje olijfolie.

  • Snijd de zalm in stukjes.

  • Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met de uien en champignons, voeg vervolgens de broccoli toe en leg de zalm ertussen. 

  • Dek de schaal af met de gekookte krieltjes. Strooi kaas over het geheel en bak de schotel in 20 minuten gaar in de oven.

Benieuwd wat voor lekkers Linda allemaal in een week eet? Voor Healthy Fest hield ze een eetdagboek bij. Je leest haar dagboek hier.

Bekijk ook: