Je hebt zin in sushi... Of toch pizza? Wat nou als wij je vertellen dat je beide gerechten kunt combineren tot 1 heerlijk gerecht? ‘Japanse plaatpizza’ is hoe ze de delicatesse op de reactie van I Love Health ook wel noemen. Lees gauw verder voor het recept!

De Japanse plaatpizza van I love Health bestaat uit een knapperige bodem van filodeeg, met een licht pittige crème fraîche-topping en frisse wakame, komkommer en edamame boontjes. Aanradertje hoor. En wat helemaal top is: het kan als lunch of bij de borrel, maar ook als avondeten met bijvoorbeeld een salade on the side. 

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 pakje filodeeg uit de diepvries

  • 125 gram crème fraîche

  • 1 theelepel wasabipasta

  • 125 gram wakame

  • 1/2 komkommer

  • 50 á 75 gram edamame boontjes

  • Sesamzaadjes

Bereiding

  • Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.

  • Leg twee vellen filodeeg op de bakplaat en zorg ervoor dat de vellen elkaar iets overlappen. Smeer de bovenkant van de vellen in met olijfolie en leg hier weer twee vellen filodeeg bovenop. Herhaal deze stap tot je al het filodeeg hebt gebruikt.

  • Smeer de bovenkant van het filodeeg in met tweederde van de crème fraîche.

  • Bak het filodeeg in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en knapperig. Houd het goed in de gaten! Mocht het te hard gaan, haal dan de plaat eerder uit de oven.

  • Schaaf ondertussen de komkommer in plakken. Deze kun je oprollen voor een extra mooi effect.

  • Meng de creme fraiche met de wasabi. Voeg naar smaak meer of minder wasabi toe.

  • Smeer de bovenkant van het filodeeg opnieuw in met de crème fraîche. Dit geheel gaat niet meer de oven in.

  • Verdeel vervolgens de wakame, komkommerrolletjes en edamame boontjes over de plaattaart.

  • Maak af met wat sesamzaadjes en eventueel sojasaus naar smaak.

Natuurlijk kun je hier ook nog wat verse tonijn of zalm aan toevoegen, erg lekker!

Benieuwd wat voor lekkers Daisy allemaal nog meer eet in een week? Voor Healthy Fest hield ze een week lang een eetdagboek bij. Je leest haar dagboek hier