Rianne van der Roest heeft haar eigen cateringbedrijf met als motto: ‘Eten zoals de plant het bedoeld heeft.’ Ze kookt dus zonder dierlijke producten en probeert daarnaast zo min mogelijk bewerkt voedsel uit pak, pot of blik te gebruiken.

Rianne vindt het heerlijk om bezig te zijn met gezond eten. “Sinds ik in Zuid-Amerika ben geweest heb ik mijn voedingspatroon omgegooid. Het eten is daar zó ongezond! Ik voel me nu beter dan voorheen. Met mijn recepten probeer ik mensen bewust te maken van hoe ze gezond(er) en (h)eerlijk kunnen eten. Termen als ‘vegetarisch’ gebruik ik niet, maar ik leg vooral de nadruk op veel groenten.” 

Met Healthy Fest deelt Rianne een recept voor een overheerlijke kikkererwtensalade met komkommer, rode paprika en ingelegde rode ui. Omdat de rode ui een eigen bereidingswijze heeft, staat deze als los recept opgeschreven.

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gram kikkererwten

  • Komkommer in stukjes

  • Rode paprika in blokjes

  • Zure rode ui (zie hieronder voor bereiding)

  • Rucola 

Voor de saladedressing: 

  • ½ teen knoflook, geperst

  • ¼ tl zout

  • Snufje cayennepeper

  • 60 ml tahini

  • 10 gram peterselie, fijn gehakt

  • 30 ml citroensap

  • 15 ml (olijf)olie

Voor de kikkererwtenmarinade:

  • 1 tl gemalen komijn

  • ½ tl gemalen korianderzaad

  • ½ tl gember, geraspt

  • ½ tl sriracha (of sambal)

  • 1 tl agavesiroop

  • 1 tl zoute sojasaus

Rode ui ingrediënten

  • 1 grote rode ui, gepeld

  • Heldere witte of lichte azijn

  • ¼ tl suiker

  • Flinke snuf zout

  • Glazen potje

Rode ui bereiding

  • Halveer de ui en snijd de helften in dunne halve maantjes. Maak met je vingers de maantjes los van elkaar en stop ze in een potje.

  • Giet azijn in het potje tot de ui helemaal onder staat.

  • Voeg de suiker en het zout toe, draai de dop op het potje en schud. Keer het potje af en toe om, net zo lang tot de ui zacht is - en dus alle smaken heeft opgenomen. Dit duurt meestal een uur, maar hoe langer je het laat staan, des te lekkerder het wordt.

Kikkererwtensalade bereiding

  • Maak de marinade met de voorgeschreven ingrediënten. 

  • Meng de kikkererwten samen met de marinade in een kom en laat dit een uur staan.

  • Doe de komkommer, paprika en rode ui in een grote kom. 

  • Bereid de dressing. Roer de kikkererwten en de dressing door het geheel in de kom.

  • Voeg zout, peper, citroensap of olie toe naar smaak.

  • Leg wat rucola op een mooie schaal en verdeel daar de kikkererwtenslade overheen.

Smaakt dit naar meer? Op de website van Rianne vind je meer van dit soort overheerlijke recepten.