Veronique van ‘Ohmydish’ woont samen met haar man in Frankrijk. Met de verse groenten die ze uit haar eigen moestuin plukt, maakt ze de meest gevarieerde recepten en die zet ze op haar blog. Met Healthy Fest deelt ze één van haar favorieten: chorizotaco’s met ingelegde rode bieten.

In haar eetdagboek lazen we al dat Veronique het liefst kookt met zo veel mogelijk groenten. Ze houdt van variatie en probeert elke dag verschillende soorten groenten te combineren. Met in dit recept maar liefst 3 verschillende soorten: rode bieten, spinazie en wortels!

  • Aantal personen: 6

  • Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 10 gekookte rode bieten

  • 50 ml appelciderazijn

  • 2 chorizoworsten

  • 100 gram verse (baby)spinazie

  • 6 wortels

  • 4 tenen knoflook

  • 1 rode ui

  • 2 jalapeñopeper

  • Olijfolie

  • 12 kleine tortilla’s

  • Peper en zout naar smaak

  • Optioneel: tomaten en verse koriander

Bereiding

  • Snijd de rode bieten in parten en leg deze in een kom. Voeg daarna het appelciderazijn toe en besprenkel met een beetje olijfolie, om het vervolgens op smaak te brengen met wat peper en zout. 

  • Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk, samen met de jalapeñopeper.

  • Schil de wortels en rasp deze grof. 

  • Haal het velletje van de chorizoworst indien nodig en snijd de worst in middelgrote blokjes.

  • Was de spinazie en haal de harde steeltjes er af.

  • Verhit olijfolie in de een grote bakpan en fruit hierin de fijngesneden knoflook, rode ui en jalapeñopeper. Voeg na een paar minuten de chorizoblokjes en geraspte wortel toe.

  • Bak een aantal minuten en breng op smaak met peper en zout.

  • Verhit de tortillas in dezelfde grote bakpan en bak de tortilla op hoog vuur 1 minuut lang aan elke kant. Beleg dan de tortilla met spinazie, de bieten en het chorizo-wortel mengsel. Je kunt eventueel nog wat blokjes tomaat en koriander toevoegen. Eet smakelijk!