Tot nu toe waren alle recepten die we deelden vrij simpel te bereiden. Tijd om het niveau een klein beetje op te schroeven, met een gerecht dat iets meer voorbereiding kost, maar daardoor des te lekkerder smaakt. 

Vandaag op het menu: Chinese koolrolletjes, gevuld met zoete aardappel, linzen, tomatenpuree, knoflook, munt en peterselie. Een verrassende combinatie die je misschien niet zo gauw zelf zult bedenken. Gelukkig deden Jennifer & Sven het voor je! Onderstaand recept is afkomstig van hun blog, die inmiddels al meer dan vijf jaar bestaat. 

Zoete aardappels over?

Naast roosteren op de BBQ, kun je met zoete aardappels nog veel andere dingen. Zo kun je ze koken, frituren of garen in de oven. In dit recept gaan we voor garen, waarna je er lekkere zoete aardappelvulling van kunt maken voor in de Chinese koolrolletjes.

Koolrolletjes maken

Chinese kool is heel goed te vullen. Dit gaat het makkelijkst als je de koolbladeren in zijn geheel gaar kookt in 8 minuten. Laat ze daarna even uitlekken en afkoelen, want dan kun je ze goed oprollen. Als de vulling nog warm is, kun je de rolletjes direct serveren, maar je kunt ze ook later nog even opwarmen in de oven of gratineren met een beetje geraspte Parmezaanse kaas. 

Vulling voor Chinese koolrolletjes maken

Deze rolletjes zijn naast lekker, ook nog eens heel voedzaam. De meeste tijd zit ‘m in het poffen van de zoete aardappels: dit duurt ongeveer een uurtje. De vulling is zo klaar. 

Ingrediënten

  • 3 kleine zoete aardappels

  • 1 Chinese kool

  • 200 gram linzen (voorgegaard uit een zak)

  • 1 teen knoflook

  • 7 gram verse munt

  • 7 gram peterselie

  • 140 gram tomatenpuree

  • 50 gram pecannoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels, dep ze droog en zet ze in de oven. Dit kan in een schaal, maar ook op een rooster. 

  • Pof de aardappels in 50-60 minuten gaar. Controleer of ze goed zijn door erin te prikken en te kijken of ze zacht aanvoelen.

  • Snijd een stukje van de onderkant van de Chinese kool en haal de bladeren voorzichtig los. Bewaar de kern. Deze blaadjes zijn te klein voor koolrolletjes, maar je kunt ze in reepjes snijden en ze eventueel een andere dag nog wokken of roerbakken.

  • Breng water aan de kook in een hoge pan en kook daarin de koolbladeren in 7-9 minuten gaar. Laat ze vervolgens even uitlekken.

  • Spoel intussen de linzen af, snijd de munt en peterselie fijn en hak de pecannoten fijn.

  • Snijd de gepofte zoete aardappels voorzichtig open en lepel het vruchtvlees eruit.

  • Prak de zoete aardappel en meng dit met de tomatenpuree, de linzen, een teentje knoflook, 3/4 van de gesneden munt en peterselie en 40 gram van de gehakte pecannoten.

  • Leg een koolblad op een snijplank en leg er een eetlepel van het zoete aardappelmengsel op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op tot een rolletje. Herhaal dit totdat alle koolrolletjes gevuld zijn.

  • Verdeel de resterende kruiden en noten over de rolletjes.

  • Heb je zoete aardappelvulling over? Serveer dit er dan los bij. Eet smakelijk!

Bekijk ook:

Tekst: Paula Vaarkamp / Healthy Fest

Fotografie: Sven ter Heide