Wokgerechten zijn super simpel te bereiden en ook nog eens hartstikke lekker. Het wokgerecht van deze week bestaat uit onder andere courgetti, mie en kipballetjes en wordt bereid met een heerlijke zoete ketjapsaus.

Beau Schenk is 23 jaar oud en de chefkok van haar studentenhuis. Regelmatig schotelt ze haar huisgenootjes één van haar zelfbedachte creaties voor - en die vallen in de smaak! Omdat ze de laatste tijd op de gezonde toer is, bedacht ze een supersnel en gezond wokgerecht: wok met courgetti, mie, kipballetjes en een zoetige ketjapsaus. Tast toe!

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 nestjes volkorenmie

  • 1 courgette

  • 1 klein blikje edamame

  • Kipballetjes 

  • 1 el ketjap

  • 2 el sojasaus

  • 1 el honing

  • 2 cm gember

  • Sesamzaadjes 

Bereiding

  • Verwarm een scheut olie in een wokpan. Sesamolie is een lekkere variant bij dit gerecht, maar natuurlijk kun je ook gewoon voor olijfolie of een andere olie gaan.

  • Bak de kipballetjes in een koekenpan.

  • Verwijder de schil van de gember en snijd de gember in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de wok en voeg daarbij ook de ketjap, sojasaus en honing toe. 

  • Laat het goedje een paar minuten zacht pruttelen tot het wat dikker wordt. Giet het daarna in een bakje en zet het even apart. 

  • Was de courgette en haal deze door de spirelli/spiraalsnijder. Als je geen spirelli hebt, kun je plakken maken met een dunschiller en daar vervolgens dunne sliertjes van snijden. Ook is het mogelijk om courgetti gewoon kant en klaar in de winkel te kopen.

  • Wok de courgetti een minuut of drie. Let erop dat je het niet te lang wokt, want dan wordt het snot! Voeg daarna de zelfgemaakte ketjapsaus toe.

  • Kook de nestjes mie, en spoel ze daarna af met koud water. 

  • Voeg de mie toe aan de courgetti. 

  • Was de edamameboontjes en voeg deze ook toe aan het geheel.

  • Schep de courgetti en mie op een bord en top deze af met de kipballetjes, peper en wat sesamzaadjes.

  • Tast toe!