Als we een stukje vlees willen kruiden, zijn we gauw geneigd om in de supermarkt te kiezen voor kant en klare kruidenmengsels. Ten eerste omdat het snel en makkelijk is, maar ten tweede omdat we eigenlijk geen flauw benul hebben van welke kruiden we zouden kúnnen gebruiken. Toch is zelf een kruidenmengsel maken veel makkelijker dan je denkt!

Aniek van Puur Power deelt met ons haar favoriete kruidenmengsel. De ingrediënten die ze gebruikt vormen samen een heerlijke Mexicaanse mix. Deze is lekker in de vulling van bijvoorbeeld wraps en taco’s. “Bak kidneybonen, (vega)gehakt, fijngesneden roerbakgroenten en voeg wat tacomix toe met een paar eetlepels water. Je kunt voor de smaak ook nog een beetje tomatenpuree toevoegen. Smullen maar!"

Ingrediënten voor een heerlijke tacomix

  • 2 eetlepels chilipoeder 

  • 1 eetlepel uienpoeder

  • ½ eetlepel komijnpoeder

  • ½ eetlepel (zoet/mild) paprikapoeder

  • ½ eetlepel knoflookpoeder

  • ½ eetlepel gedroogde oregano

  • ½ eetlepel gedroogde koriander

  • ⅓ eetlepel kaneelpoeder

Voeg alle ingrediënten samen en klaar ben je! 

“Tip: deze mix is ook heel lekker over aardappeltjes die je bakt in de oven! Ik noem het ‘Mama’s Mexicaanse krieltjes’.”

Bekijk ook: