In de rubriek ‘Het eetdagboek van..’ komt iedere week een foodblogger aan bod die vertelt over wat hij of zij de afgelopen week heeft gegeten. Deze week is het de beurt aan Bo Schinkel van ‘Beaufood’.

“Hoi! Leuk dat je mijn dagboek leest. Ik hoop je hiermee te inspireren en wellicht wat nieuwe ideeën te geven voor ontbijt, lunch, tussendoortjes of avondeten”, begint Bo haar dagboek. Ze is culinair blogger en vliegt van hot naar her. Soms eet ze wel drie keer in een week buiten de deur. Op haar blog deelt ze regelmatig recepten en eettips. Deze week neemt ze ons mee in haar bruisende leven vol eten en restaurantbezoekjes.

Maandag

“De laatste tijd is mijn ontbijt weinig gevarieerd. Het liefst maak ik warme havermout in amandelmelk met daarin peer, appel of een ander soort fruit. Daar strooi ik dan wat pure chocolade en honing overheen. Ik lunch met een omelet met broccoli en als tussendoortje eet ik een hartige havermoutmuffin gevuld met courgette, geitenkaas en daarop zelfgemaakte vijgenjam. Ik maakte daar zondag een voorraadje van, zodat ik de rest van de week voorzien ben van een gezond tussendoortje. ‘s Avonds eet ik samen met mijn vriend Mike bij de Rum Club in Utrecht voor een restaurant review.”

Dinsdag

“Havermout it is again! Dit keer ontbijt ik in de auto omdat ik vroeg de deur uit moet voor een event. Blijkt maar weer dat autorijden en havermout niet erg goed samengaan, want binnen no time ligt het bakje met warme smurrie over mijn schoenen heen. Tijdens de lunch dek ik de tafel met biologische jams, kaas, brood, boter en salades. Als avondeten maak ik een simpel uitprobeerseltje met de stengels van een biologische biet, ansjovis, veldsla en geitenkaas.” 

Woensdag

“Tsja, weer havermout. Wel met een kleine smoothie van spinazie en peer ernaast. Als tussendoortje neem ik weer een hartige muffin met een klodder zelfgemaakte vijgenjam erop. Ik lunch met drie volkorencrackers met daarop avocado, geitenkaas en nog wat van mijn vijgenjam. In de avond hebben we weer een restaurant review. We dineren bij restaurant Celine in Fort Juphaas en dat is top! Fijne sfeer en goed eten.”

Donderdag

“Yes, ik begin de dag weer eens met iets anders dan havermout! Of nou ja: semi, want dit keer is het een haver-amandel crumble uit de oven met appel en kaneel. Na het ontbijt duik ik de hele dag de keuken in voor het maken van nieuwe recepten. Ik lunch met één van de gemaakte gerechten: een omelet roll gevuld met guacamole en feta. Het tweede gerecht is een vegetarische bietenbourguignon, die ik ‘s avonds langsbreng bij mijn vader; krijgt hij ook eens een flinke portie vitamines binnen! Zelf eet ik ‘s avonds bij mijn moeder, die een currygerecht met kip voor ons heeft gemaakt. Daarbij serveert ze bloemkoolrijst met groene salade.” 

Vrijdag

“Het ontbijt is weer same old met havermout en een kop koffie. Als tussendoortje eet ik een stuk pure chocolade en wat noten. Mijn lunch bestaat uit twee crackers met het laatste restje vijgenjam, geitenkaas en avocado: lievelingscombi! ‘s Avonds schuiven we aan bij een barbecue en eet ik salade, broodjes met dip, kipspies en (eindelijk heb ik ‘m geproefd!) een beyond meat hamburger, hoewel ik denk dat deze niet helemaal geschikt is voor de barbecue, want hij smaakte niet fantastisch.”

Zaterdag

“Mike maakt als ontbijt hartige crackers uit de oven met tomaat, feta en rode ui. Superlekker! We lunchen op een motorfestival met een patatje oorlog en ‘s avonds eten we bij vrienden. Omdat we geen zin hebben om te koken bestellen we lekker sushi.”

Zondag

“Ik ontbijt met een warme gepofte appel uit de oven en yoghurt. Ook eet ik weer de hartige crackers uit de oven met tomaat en kaas die ik gister had, omdat ik ze zo lekker vond! Ik eindig deze week met een wel heel bijzondere avondmaaltijd. Eentje die al jaren op mijn bucketlist staat: ik ben namelijk uitgenodigd om te dineren in het enige luchtballonrestaurant ter wereld! In deze luchtballon kookt meesterkok Angelique Schmeinck (mijn culinaire heldin) hoog in de lucht een fantastisch vijfgangendiner. Het dessert serveren ze bij de landing op de grond en we eindigen deze ervaring met een officiële champagnedoop.”

Bekijk ook: