Het is belangrijk om steeds jezelf te blijven uitdagen, zowel op het gebied van sporten als je voeding. Hierdoor blijf je gemotiveerd en zorg je ervoor dat zowel je geest als je gezondheid sterker wordt. Maar hoe doe je dat?

Nanneke Schreurs is voedingsdeskundige, sportinstructrice en orthomoleculair therapeut. In haar natuurgeneeskundige praktijk Optimal Health geeft zij voedings- en leefstijladvies en daarom deelt ze met ons een leuke, maar ook handige tip.

“Daag jezelf regelmatig uit met ‘natuurlijke prikkels’”, legt Nanneke uit. “Een koude training is hier een voorbeeld van. Door dit soort uitdagingen aan te gaan, worden je lichaam en geest sterker.” Ze adviseert je dan ook om bijvoorbeeld iedere ochtend een koude douche te nemen. Zo begin je de dag fit en fris.

Mocht je dit lastig vinden, dan heeft Nanneke nog wel een tip: “Je kunt dit rustig opbouwen. Begin gewoon met lauwwarm water en draai de kraan telkens weer iets kouders. Dit geeft je immuunsysteem een boost en je zult zien dat je de hele ochtend energiek bent.”

Demi Schoenmakers