Het kan lastig zijn om in een druk leven niet compleet gestrest te raken. Een burn-out zit in een klein hoekje. We vroegen Healthy Fest expert Carlos Lens om zijn advies voor een minder gestrest leven. Een klein tipje van de sluier: het draait om plannen.

Carlos Lens is fitness personality. Jarenlang was ‘ie op tv te zien bij zijn eigen ochtendprogramma, Move That Body. Carlos weet dan ook werkelijk alles van fitness. Je zou ‘m tegenwoordig misschien wel dé booty-goeroe kunnen noemen. Hij bracht zelfs Het Billenboek uit!

Een stressloos leven

“Probeer stressloos te leven.” Dat willen we natuurlijk allemaal, maar het is lastig om het zover te krijgen. Hoe moet je het aanpakken volgens Carlos? “Probeer een uur per dag er naar te streven om ik-tijd in te plannen. Doe dan ook écht iets voor jezelf, iets waar jij blij van wordt.” Ga bijvoorbeeld een boek lezen dat al maanden ligt te stoffen in de kast, of sloof je uit in de keuken en maak je lievelingsgerecht.

Positief denken

Na een lange dag kan het moeilijk zijn om stressvolle gedachten van je af te zetten. Toch is het belangrijk om te proberen met een positieve noot te eindigen, zegt Carlos: “Sluit altijd voor het slapen gaan af met een positieve gedachte.”

Christa Koeyvoets