In de nieuwe serie Mini Retreat legt yogadocent Johan Noorloos in 5 korte, maar intense video’s uit wat yoga met je kan doen. Deze video’s vormen samen een ‘mini’ retreat.

Je wilt graag aan yoga doen, maar waar moet je beginnen? En bestaan ontzettend veel verschillende soorten yoga. Hoe weet je welke vorm het beste bij je past? Johan Noorloos is een van de bekendste yogadocenten van Nederland en is de oprichter van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. In deze video gaat hij in op de verschillende soorten yoga. 

Wanneer je wilt beginnen aan yoga, is het belangrijk dat een argument hebt waarom en wat je ermee wilt bereiken. “De keuze voor een bepaalde vorm van yoga kan afhangen van je gemoedstoestand, jouw persoonlijkheid of karaktereigenschappen”, vertelt Johan. “Maar bedenk bij de keuze die je maakt dat yoga gaat om het opzoeken van weerstand. Waarom? Omdat je daar juist veel te leren hebt!” 

De yogavormen zijn het makkelijkste te kaderen door middel van Yin en Yang. Wat het verschil is hiertussen, legt Johan in de video hieronder uit.

Demi Schoenmakers