Je zou wel kunnen zeggen dat yoga het leven redde van Johan Noorloos. Het bood hem de levensstijl waar hij al zolang naar op zoek was tijdens een turbulente tijd in zijn leven. Hij vertelt erover in een nieuwe aflevering van de Healthy Podcast met Arie Boomsma.

Tegenwoordig is Johan Noorloos dé yoga-goeroe van Nederland. Zo richtte hij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam op en schreef hij boeken als Het nieuwe yogaboek en Hoe yoga je leven kan veranderen. Maar aan deze bijzondere prestaties ging een zware periode vooraf.

“Ik moest wantrouwen wat ik voelde, zo dacht ik tijdens mijn jongere jaren.” Als homoseksuele man had Johan tijdens zijn jeugd het idee dat hij moest verbergen wie hij was. “Maar als god dan echt bestaat, waarom ben ik dan wie ik ben? Enorme vragen, die ik niet kon beantwoorden vanuit religie.” Dus ging hij op zoek naar een ander spiritueel antwoord. En dat vond hij in yoga. 

Johan bleek op 27-jarige leeftijd hiv-positief te zijn. “De arts zei dat ik nog maar 10 jaar te leven had. Opeens bleek het leven eindig te zijn, en was de dood zo aanwezig. Toen ging ik actief op zoek naar houvast, gedreven door angst.” Ook daarin bood yoga de uitkomst. “Toen ik begon met yoga, voelde ik dat dat matje me enorm veel over mezelf zou kunnen leren.” Wat er zo bijzonder is aan yoga? Dat vertelt Johan aan Arie in de nieuwste aflevering van de Healthy Podcast. 

De Healthy Podcast van Healthy Fest is speciaal voor jou gemaakt, zodat jij tijdens het hardlopen of wandelen kunt luisteren naar inspirerende verhalen van gezondheidsexperts. Om je te informeren én je te helpen aan je dagelijkse beweging, duren alle podcasts 30 minuten. 

Benieuwd? De nieuwste podcast luister je hier of bekijk de vodcast hieronder.