Een nieuwe Healthy Podcast met Arie Boomsma! Dit keer gaat hij in gesprek met Richard de Leth, een onorthodoxe lifestylecoach die voor zijn gezondheidsadviezen uitgaat van de oermens.

Optimaal leven

Optimaal leven draait volgens Richard de Leth om de natuur en hoe mensen vroeger altijd leefden. “Eigenlijk is het vrij ernstig dat we nergens kunnen leren wat optimale voeding, beweging en ontspanning met je doet. De meeste mensen gaan daar pas naar op zoek als ze hun gezondheid zijn verloren.”

Tijdens zijn eigen zoektocht naar optimaal leven stuitte De Leth op meerdere bevindingen. In de podcast verklaart hij waarom verse jus d’orange slecht voor je is en waarom je volgens hem beter cola mét suiker kunt drinken, dan cola light of zero. Ook worden de verschillen tussen margarine en roomboter aan de kaak gesteld. “Margarine moet in de prullenbak”, vindt hij stellig.

Zijn aanpak en visie kunnen op kritiek van verschillende instanties rekenen, maar dat vindt hij geen probleem. “Ik zie mezelf als boodschapper, waarbij de boodschap het meest belangrijk is. Ik zelf ben niet belangrijk. Ik maak mezelf graag belachelijk en haal feedback uit kritiek, want dat is zinvol en daar kan ik van leren.”

Intermittent fasting

Een toenemende trend onder diëten is intermittent fasting. Hierbij eet je een bepaalde periode helemaal niks of sla je een hele maaltijd over, zoals bijvoorbeeld je ontbijt. Richard de Leth is hier groot voorstander van en legt in de podcast uit waarom hij denkt dat je baat kunt hebben bij deze methode. “Logischerwijs zijn er een hoop mensen die aan mij vragen hoe ze daarbij hun hongergevoel de baas kunnen worden.” Het antwoord hierop vind je in de podcast op 23:30.

Wil je meer weten over de Oersterk methode en de bevindingen van Richard de Leth? De nieuwe podcast beluister je hier of bekijk de vodcast hieronder.

De Healthy Podcast van Healthy Fest is speciaal voor jou gemaakt, zodat jij tijdens het hardlopen of wandelen kunt luisteren naar inspirerende verhalen van gezondheidsexperts. Om je te informeren én je te helpen aan je dagelijkse beweging, duren alle podcasts 30 minuten. 

Paula Vaarkamp