In ‘De Coronavirus-hack’ geeft lifestylecoach Shorombo Mooij je een aantal handvaten om de coronacrisis de baas te worden. In dit artikel: crisis? Dit is de tijd van zaaien!

Hoewel het op sommige momenten misschien niet zo lijkt, schuilen er in elke crisis kansen. Zo ook in deze. Hoe zet je de crisis in om ervoor te zorgen dat je er beter uitkomt?

Gouden combinatie

De coronacrisis heeft de hele maatschappij op zijn kop gezet. Iedereen probeert zijn draai te vinden in de nieuwe situatie. Voor sommigen betekent dit dat ze in één keer meer tijd en minder afleiding hebben. Niet iedereen kan hier even goed mee omgaan. De kracht is om de kansen te zien die zich nu ontwikkelen.

Meer tijd, minder afleiding en gerichte focus. Zoals in de vorige blog beschreven, is het nu tijd om controle te nemen over je eigen focus. Hiermee neem je ook controle over je energie. Dit betekent dat jij nu bewust jouw energie, tijd en focus kunt geven aan datgene dat jouw verder helpt. De vraag is alleen: ga jij je tijd, energie en focus nu steken in iets dat je helpt groeien, of ga je de tijd gewoon doden door jezelf bezig te houden en afleiding te zoeken?

Ontwikkel je superpowers

Je hebt het misschien niet direct door, maar vanuit je luie stoel heb jij toegang tot een enorme bron aan kennis. Je kunt leren wat je wilt, zonder dat je daarvoor het huis uit hoeft. Dankzij het internet krijg je onbeperkt toegang tot inspirerende mensen en informatie die jou kunnen helpen groeien en leren. Ontwikkel deze superpower, in plaats van spelletjes te spelen, te Tinderen, Instagram te doorgronden of te ‘TikTokken’.

Hieronder volgen een aantal tips die jou kunnen helpen de kracht van het informatietijdperk ten volle te benutten. Ook wel ‘tools’, waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je sterker uit de crisis komt dan voordat deze begon.

Podcasts

Een podcast is een manier waarop je toegang krijgt tot de meest briljante en meest inspirerende mensen ter wereld. Door middel van diepgaande en interessante interviews duik je direct in iemands gedachtewereld en leer je waarom iemand doet wat hij of zij doet. Van wie zou jij willen leren?

Lezen

Lezen is één van de goedkoopste en meest simpele manieren om jezelf te ontwikkelen. Net als met podcasts hebben de meeste succesvolle mensen ooit besloten te delen wat zij weten in de vorm van een boek. Ga voor boeken die echt waarde bevatten en let erop dat je niet valt voor verkapte verkooptools. Achterhaal daarom wat boekentips zijn van mensen die jou inspireren.

Online cursussen

Wat zou jij nog heel graag willen leren? Wat het ook is: waarschijnlijk bestaat er een betaalbare cursus of opleiding voor. Via een zogenaamde massive online open course (MOOC) kun je vaak gratis cursussen volgen van gerenommeerde scholen. Een voorbeeld hiervan is Coursera.

Shorombo Mooij & Paula Vaarkamp