Jezelf in het zweet te werken in de sportschool is niet altijd even leuk, maar het geeft je aan het eind wel genoeg voldoening. Maar je bent natuurlijk niet de enige in de sportschool: deze types kom je daar vast en zeker ook tegen. Of misschien ben je er zelf wel een?

1. De "wat-ben-ik-knap"

Deze persoon kan niet anders dan liefhebbend naar de spiegel staren: "Wat zie ik er toch adembenemend goed uit!" Kenmerkend is ook het absurd strakke shirt (of zelfs geen shirt!) en een perfect gestyled uiterlijk. Vrouwelijke versies hebben make-up alsof ze over een kwartiertje naar een gala gaan. Eerlijk is eerlijk, deze ijdeltuiten hebben wel een loeistrak gespierd lichaam. Zelf sta je er bezweet bij, maar maak je geen zorgen: de sportschool is geen schoonheidswedstrijd.

2. De internetverslaafde

"Pfoe, wat duurde die oefening lang. Even m’n telefoontje erbij pakken om bij te komen." 20 minuten later en ondertussen weer fris als een hoentje zit deze internetverslaafde nog steeds door z’n tijdlijn te scrollen op het door jou beoogde apparaat. Mag ik ook even? De internetverslaafde is ook te zien terwijl ‘ie tergend traag op de fietsen zit en een serie kijkt op Netflix. Gelukkig houdt ‘ie daar de toestellen niet onnodig bezet.

3. De show-off

Pffff… urgh..! Het gezucht en gesteun van deze persoon schreeuwt om aandacht: "Kijk mij eens!" En dat terwijl hij of zij er echt niet altijd even indrukwekkend uitziet. Je hoort ‘t bijna nog voordat je de deur van de sportschool doorloopt, en het gepuf blijft nog lang in je hoofd hangen nadat je er weg bent. 

4. De "mag-ik-even-eigenlijk-moet-je-het-zus-en-zo-doen"

Als je wel eens in de sportschool komt, heb je vast en zeker een favoriet toestel. Heb je ‘m eindelijk bemachtigd nadat de internetverslaafde of show-off is afgedropen, dan ga je er natuurlijk weer vol voor. En dan… daar komt ‘ie. Een andere bezoeker van de sportschool, die er zeker niet werkt, stapt op je af en probeert je uit te leggen dat je het op wel veertien manieren fout doet. En dat terwijl jij gewoon met rust gelaten wil worden terwijl je je in het zweet werkt.

Christa Koeyvoets