Wanneer je gaat sporten omdat het ‘moet’, dan kun je er ook niet van genieten. Het is belangrijk dat je het naar je zin hebt, gemotiveerd bent en het als een uitdaging ziet. Dit kun je doen door meer aandacht te schenken aan de oefeningen.

“Sta even stil bij hoe je lichaam en geest voelen na een workout: door tijd te nemen om de positieve effecten van de workout op je in te laten werken vergroot je motivatie om het regelmatig te doen”, vertelt Danielle de Wildt, Essentrics Master Trainer Europa.

Essentrics is een full body workout voor een sterker, slanker gevormd lichaam met meer souplesse en bewegingsvrijheid. Ook al doe je een oefening gericht op een bepaald lichaamsdeel, probeer je bewust te zijn van het hele lichaam. Door tijdens oefeningen spierketens in je hele lichaam aan te spreken bereik je meer effect en word je snel sterker.

Mocht je hier echt moeite mee hebben, begin dat met alleen stretchoefeningen of zelfs yogaoefeningen. Voor deze oefeningen is het belangrijk dat je de tijd neemt, rustig blijft en goed blijft doorademen. De kans is groot dat je bij deze oefeningen meer tot het besef komt wat bewegen met je doet.

Demi Schoenmakers