Wanneer je gaat sporten omdat het ‘moet’, dan kun je er ook niet van genieten. Het is belangrijk dat je het naar je zin hebt, gemotiveerd bent en het als een uitdaging ziet. Dit kun je doen door meer aandacht te schenken aan de oefeningen.

“Sta even stil bij hoe je lichaam en geest voelen na een workout: door tijd te nemen om de positieve effecten van de workout op je in te laten werken vergroot je motivatie om het regelmatig te doen”, vertelt Danielle de Wildt, Essentrics Master Trainer Europa.

Essentrics is een full body workout voor een sterker, slanker gevormd lichaam met meer souplesse en bewegingsvrijheid. Ook al doe je een oefening gericht op een bepaald lichaamsdeel, probeer je bewust te zijn van het hele lichaam. Door tijdens oefeningen spierketens in je hele lichaam aan te spreken bereik je meer effect en word je snel sterker.

Mocht je hier echt moeite mee hebben, begin dat met alleen stretchoefeningen of zelfs yogaoefeningen. Voor deze oefeningen is het belangrijk dat je de tijd neemt, rustig blijft en goed blijft doorademen. De kans is groot dat je bij deze oefeningen meer tot het besef komt wat bewegen met je doet.

View this post on Instagram

See you at HealthyFest? Op 22 en 23 juni geef ik met ons team 4x een fijne dynamische Essentrics workout met focus op stretching en in balans brengen van het hele lijf. Je zal merken dat je daar echt een energieboost van krijgt en minder spierpijn overhoudt aan het weekend. Je laadt je lijf weer op en herstelt veel sneller. ⠀ ⠀ Tijdens mijn voorbereidingen op de marathon van Amsterdam heeft Essentrics me extra power gegeven. Op zondag liep ik 20+ km en af en toe gaf ik op die dag ook Essentrics. Het was opvallend hoeveel beter ik me voelde op die dagen, zelfs toen ik 25k en 2 Essentricslessen gaf. Toegegeven, fysiek vrij extreme dag, maar ik voelde me maandag super fit. ⠀ ⠀ Je kan het op HealthyFest zo inspannend maken als je zelf wil, maar wil je veel workouts proberen? Boek dat zeker een plekje tijdens onze Essentrics workouts. ⠀ Ben je er bij? ⠀ ⠀ #healthyfest #poweredbyEssentrics #workouts #festival #loveyourworkout #essentricseveryday #runners #fitgirl #fitmom #fitguy #fitdutchies

A post shared by Danielle (@danielledewildt) on

Demi Schoenmakers