Door regelmatigs squats te doen, krijg je vanzelf mooie gespierde billen, toch? We vroegen het aan fitness personality en booty-expert Carlos Lens, die precies weet hoe je de mooiste bilpartij krijgt.

We vallen meteen met de deur in huis: squats zijn zeker niet de beste manier om je billen te trainen. Natuurlijk kan squatten echt geen kwaad, maar het heeft meer effect op andere spieren: “Door squats krijg je forsere bovenbenen. Je traint namelijk de quadriceps, de voorkant van de bovenbenen. Ik zie veel meiden waarvan deze spieren dominanter zijn dan hun bilpartij of hamstrings”, zegt Carlos. En hij kan het weten: hij schreef er zelfs Het Billenboek over.

Hip-thrust

Wat werkt dan wel? “Een hip-thrust beweging is een van de betere bilspieroefeningen”, weet Carlos. Je ligt daarbij op je rug, en zorgt dat je schouders worden ondersteund door bijvoorbeeld een bank, zodat ze op kniehoogte zijn. Door steeds je heupen omhoog te duwen, train je de bilspieren. “Het gaat erom dat je de spieren laat verzuren. Dat kan door herhaald een hip-thrust beweging te trainen, maar je kan het ook verzwaren met gewichten. Het hangt er maar net vanaf wat voor tools je hebt: het kan met eigen lichaamskracht, maar ook met gewichten in de sportschool.”

Wil je precies weten hoe je de mooiste billen krijgt? Tijdens Healthy Fest legt expert Carlos Lens bij zijn Booty-Zone haarfijn uit hoe je het aanpakt.

Christa Koeyvoets