Soms lukt het echt amper om jezelf naar de sportschool te slepen. Vooral na een lange dag wil het er wel eens bij inschieten. Fitness personality Carlos Lens vertelt hoe hij z’n klanten stimuleert om bezig te blijven.

Spiegelen

Carlos: “Het is moeilijk om iemands agenda te beheren, maar ik zeg altijd: je kan beter wel gaan dan dat je niks doet.” Hoe krijgt de personal trainer en Healthy Fest expert zijn klanten zover om aan de gang te blijven? “Klanten die het even niet meer zien zitten, laat ik spiegelen. Ik laat ze naar zichzelf kijken in de spiegel en neem samen met ze de afspraken door die we gemaakt hebben.” Als je je doelstellingen wil behalen, zal je toch echt aan de bak moeten, weet Carlos. “Ik zeg tegen ze: ‘Oké, jij wil dit en dit behalen, maar daar moet je toch echt voor werken.’ Doelstellingen zijn belangrijk.”

Motivatie

Er is tegenwoordig geen excuus meer om niet te sporten, zegt Carlos. “Je kan altijd naar buiten gaan, oefeningen of een bootcamp doen. Je kan zelfs thuis in de woonkamer sporten met een televisieprogramma of een video van YouTube.” Maar om dat te doen, moet je gemotiveerd zijn om te veranderen: “Als je tevreden bent met je lichaam, dan heb je geen wil om te veranderen. Het begint altijd met een stukje motivatie. Begin gewoon bij het begin en houd de doelstellingen reëel: verwacht niet in drie weken een fitgirl te worden.”

Ook gemotiveerd raken door Carlos? Kom naar de Booty-Zone tijdens Healthy Fest!

Christa Koeyvoets