Een goede manier om gemotiveerd te blijven in de sportschool, is door voor jezelf strikte doelen te stellen. Met dit belangrijke advies van fitness personality Carlos Lens zorg je dat je controle blijft houden.

Carlos Lens is fitness personality. Jarenlang was ‘ie op tv te zien bij zijn eigen ochtendprogramma, Move That Body. Carlos weet dan ook werkelijk alles van fitness. Je zou ‘m tegenwoordig misschien wel dé booty-goeroe kunnen noemen. Hij bracht zelfs Het Billenboek uit!

Rustig aan

Naar een doel toe werken, kan behoorlijk uitputtend zijn. Neem nooit te veel hooi op je vork, zegt Carlos: “Neem een doelstelling voor ogen die realistisch is, en werk daar stapsgewijs naar toe.” Door met de tijd je doelen op te schroeven, zul je makkelijker bij je einddoel terechtkomen dan door in een keer heel veel te willen.

Realistisch

En daarmee bedoelt de fitness personality niet alleen een doel als 30 kilo willen afvallen in een maand. Ook doelen die überhaupt niet realistisch zijn, vermijd je liever: “Als je smalle heupen hebt, kun je niet verwachten dat je eruit zal gaan zien als Kim Kardashian. Maar: je kan er wel met de juiste training en voeding voor zorgen dat je bilspieren een mooiere vorm krijgen.” Ook voor het tegenovergestelde gaat dat op “Als je eruit wil zien als een ballerina, maar brede heupen hebt, gaat dat ook niet lukken. Dan moet er aan beide kanten van je heupen een centimeter of 10 worden afgezaagd!”

Christa Koeyvoets