Op zoek naar een nieuwe sport, om zo een strakker lijf of een fitter leven te krijgen? Het is zeker niet zo dat je een sport moet kiezen waarbij je zo snel mogelijk effect ziet. Healthy Fest expert Bianca Karel van Train The Trainers vertelt.

Train The Trainers

Bianca Karel is oprichter en mastertrainer van Train The Trainers, een organisatie die sportinstructeurs leert hun klanten beter te begeleiden. Samen met haar partner in crime Maaike Parrel geeft ze op Healthy Fest 3 fantastisch leerzame presentaties.

Rendement

Bianca: “De meest effectieve training is niet altijd de beste keuze, tenzij je het heel leuk vindt om te doen. Het is namelijk veel effectiever om een sport of trainingsvorm te doen die je lange termijn vol kunt houden.” Inderdaad, je kunt beter iets kiezen dat je echt heel leuk vindt om te doen, dan dat je aast op snelle resultaten. “Zo wordt de sport onderdeel van je dagelijks leven voor jaren. Het rendement is uiteindelijk bijna altijd groter dan wanneer je binnen 6 maanden de beuk erin topfit bent, maar daarna afgeknapt bent op de manier van leven en trainen.” Dus: overweeg je om meer cardio te doen, maar past dat helemaal niet bij jou? Kies dan liever voor een sport die je echt leuk vindt. Bijvoorbeeld tennis, of dansen!

Christa Koeyvoets