In de rubriek ‘Het Beweegdagboek van…’ komt iedere week iemand aan bod die vertelt over zijn of haar lichaamsbeweging van de afgelopen week. Deze week: assistent accountant Nico!

De 24-jarige Nico Stevens werkt nu een tijdje als assistent accountant, maar daarvoor zit hij natuurlijk veel op het kantoor. In zijn vrije tijd probeert hij samen met een vriend regelmatig hard te lopen, zodat ze binnenkort een marathon kunnen lopen. 

Maandag

"De maandagochtend start ik met het fietsen naar mijn werk. Dit is ongeveer 20 minuten en dat vind ik prima te doen. Ik fiets zo goed als altijd, vooral omdat ik het leuker vind dan autorijden. Zo kom je lekker fit op je werk aan. Een enkele uitzondering kan zijn wanneer ik óf naar een klant moet óf wanneer het ontzettend hard regent. Met een natte broek de hele dag op kantoor zitten vind ik niet heel prettig."

Beweging:

  • 40 minuten fietsen

Dinsdag

"Ook vandaag pak ik de fiets naar het werk. Verder heb ik ’s avonds 30 minuten hardgelopen als training voor de komende marathon. Ongeveer een half jaar geleden heb ik een belofte gemaakte met een vriend. We gaan samen een marathon lopen, aangezien dat bij ons allebei op onze bucketlist staat. Dit leek mij een leuke uitdaging en een mooie kans om onze goede vriendschapsband te onderhouden. Bovendien vind ik mezelf qua lichaamsbouw en mentaliteit hier wel een geschikt persoon voor."

Beweging:

  • 40 minuten fietsen                 
  • 30 minuten hardlopen

Woensdag

"Vandaag ben ik wederom gaan fietsen en hardlopen. Na ongeveer 35 minuten begon het behoorlijk hard te regenen. Maar dat vind ik tijdens het hardlopen niet erg. Sterker nog: ik vind het lekker verkoelend. Ook werkt het voor mij motiverend. Ik probeer dan een bepaalde afstand te lopen vóórdat het gaat regenen, zodat ik tijdens de regen weer op adem kan komen en kan afkoelen."

Beweging:

  • 40 minuten fietsen
  • 40 minuten hardlopen

Donderdag

"Deze dag heb ik helaas de auto moeten nemen naar het werk. Vandaag moet ik namelijk langs een cliënt. Buiten het feit dat dit te ver is om te fietsen, vind ik dat je het ook niet kunt maken om als administrateur met de fiets bij een cliënt te verschijnen. ‘s Avonds heb ik een cursus. Ik volg wekelijks op donderdag een cursus Duits bij mij in de buurt. Hier fiets ik altijd naar toe, ongeacht de weersomstandigheden. Dit is ongeveer 10 minuten heen en 10 minuten terug."

Beweging:

  • 20 minuten fietsen

Vrijdag

"Vrijdag is voor mij een rustige dag. Ik fiets wel naar het werk, maar verder doe ik niet zo veel. Zo kan ik mezelf opladen voor het weekend. Zaterdag is namelijk de dag van de lange afstandstraining voor de marathon. Dit is het belangrijkste moment van de week. Ik wil dan knallen en daarom doe ik op vrijdag niet zoveel. Ook weleens lekker." 

Beweging:

  • 40 minuten fietsen

Zaterdag

"Op zaterdag loop ik normaal gesproken samen met die vriend een grote ronde. We proberen elke keer een stukje verder te lopen om ons voor te bereiden op de marathon. Helaas heeft mijn vriend een blessure opgelopen tijdens een voetbalwedstrijd, waardoor ik nu dus alleen moet lopen. Daar baal ik stiekem wel van. Je moedigt elkaar toch aan om vol te houden en dat mis ik nu een beetje. Toch ben ik blij dat ik in ieder geval wel ben gegaan. Ik wil het lopen graag bijhouden totdat hij weer volledig hersteld is, dus een uurtje vind ik meer dan voldoende. Na ongeveer 40 minuten begint het ontzettend hard te sneeuwen. Ik vind sneeuw geweldig, behalve wanneer het blijft liggen en ik vlak daarna de weg op moet. Maar tijdens het rennen vind ik het wel fijn. De sneeuw geeft me ook aardig wat motivatie tijdens het hardlopen. Dat had ik eerlijk gezegd wel nodig, want ik was tot dat punt niet vooruit te branden. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik in mijn eentje moet lopen." 

Beweging:

  • 60 minuten hardlopen

Zondag

"Eigenlijk is de zondag een relaxdagje voor mij, maar dit keer is het een dag van opwinding. Ik ga met 2 vrienden naar de Europese finale kijken van een videogame. Ik heb hier echt maanden naar uitgekeken, dus ik kan echt niet wachten. Dit evenement vindt plaats in Rotterdam Ahoy en aangezien ik in Zuid-Limburg woon is dat een behoorlijk eind weg. Een sportief dagje is het niet geworden, maar leuk was het zeker."

Beweging: -

Reactie expert Renate Jarz, founder House of Workouts (XCORE®, BRN®, LXR®)

"Hi Nico, zo te lezen ben jij bewust bezig met het nastreven van een actieve en gezonde levensstijl, heel goed! Wij weten allemaal hoe belangrijk het is om in beweging te blijven en jij zit zeker niet stil. Je bent voornamelijk aan het fietsen en hardlopen, wellicht is het een idee om dit te combineren met enige vorm van krachttraining. Hier hoef je niet meteen aan zware gewichten te trekken in de sportschool, er zijn bijvoorbeeld ook genoeg groepstrainingen waarbij krachtoefeningen aan bod komen. Hierdoor word je sterker en zal je merken dat het fietsen en hardlopen ook beter zal gaan!"

Demi Schoenmakers