Wandel mee, raak geïnspireerd en kom tot nieuwe inzichten om de juiste keuzes te maken voor een gezonder, gelukkiger en succesvol leven tijdens hét nieuwe wandelevent van Healthy Fest op 29 september in Noordwijk aan Zee. 

Psycholoog Ap Dijksterhuis, topsporter Gregory Sedoc en oprichter van saladebarketen SLA Nina Pierson geven inspirerende masterclasses. Maar dit gebeurt niet in een zaal, zoals je gewend bent. Arie Boomsma gaat met hen in gesprek en neemt je mee voor een inspirerende wandeling van 7 kilometer door de duinen van Noordwijk. Tijdens het wandelen luister je LIVE naar 3 masterclasses via je eigen koptelefoon.

Laat je inspireren op het gebied van wetenschap, creatief ondernemerschap, sport en gezondheid. Verkrijg nieuwe inzichten om de juiste keuzes te maken voor een gezonder, gelukkiger en succesvol leven. De route van 7 kilometer door de duinen is uiteraard heuvelachtig, maar iedereen kan meewandelen.

Waarom gaan we wandelen en luisteren naar een masterclass?

Tijdens het wandelen maakt je lichaam endorfine en serotonine aan. Deze (pret)hormonen zorgen ervoor dat je een blij en ontspannen gevoel krijgt. Het stresshormoon cortisol daalt, waardoor angstige en depressieve gevoelens hierdoor afnemen. Kortom: het maakt je blijer, rustiger en minder gestrest. Zo ben je met een open en neutrale geest beter in staat om informatie op een actieve manier op te nemen.

Door te wandelen stimuleer je namelijk ook de samenwerking tussen de linker en de rechter hersenhelft. Het logische en analytische deel van de linkerkant wordt aangevuld met het intuïtieve en creatieve deel van de rechterkant. Het unieke daarvan is dat je op de meest effectief mogelijke manier kennis tot je neemt. Je bent namelijk direct in staat om informatie om te zetten in actie en toe te passen op je eigen situatie. Dit in tegenstelling tot zittend naar een verhaal luisteren, waarbij slechts één hersenhelft wordt geactiveerd. Hierdoor word je beperkt tot alleen luisteren. 

De Healthy Academy Walk, for a fit mind! 

Dus koop hier nu je tickets voor de meest inspirerende wandeling van je leven! 

De beelden hieronder zijn geschoten tijdens de sneak preview van de Healthy Academy Walk tijdens Healthy Fest Weekend 2019.