Wanneer je net na een lange tijd aan de slag gaat met sporten of voor het eerst ermee begint, kan het moeilijk zijn om goed en wel op gang te komen. Dé oplossing: doe mee aan een groepsles.

Renata Jarz is de oprichter van House of Workouts (XCORE®, BRN®, LXR®) en weet als geen ander hoe je je doelen bereikt tijdens het sporten. Het bedrijf ontwikkelt groepslessen voor sportscholen.

Easy

Waarom zijn groepslessen volgens Renate zo goed voor beginners? “Het enige wat jij hoeft te doen is op komen dagen en jouw instructeur heeft de perfecte workout voor jou, compleet met warming up en cooling down.” Hoe gemakkelijk is dat? Meedoen aan een groepsles verlaagt de drempel om mee te doen enorm. En het sociale aspect is ook nog eens een stok achter de deur. “Het is bewezen dat mensen gemotiveerd blijven door groepslessen, omdat zij meer doen en harder trainen dan wanneer zij alleen aan de slag gaan.”

Feedback

En dat is niet het enige pluspunt: “Je kan direct feedback op jouw vorm krijgen, zodat je weet wat je kan verbeteren en je volle focus kan leggen op jouw sportdoel.” Niet eens voor beginners alleen is een groepsles dus effectief: ook ervaren sporters kunnen baat hebben bij de tips van professionele trainers.