Wil jij meer weten over je gezondheid en lichamelijke activiteit? Voor zowel sportievelingen als mensen die graag actiever willen worden, kan een van de producten van Fitbit uitkomst bieden. Wij proberen hun handige smartwatch een week lang uit en dit is wat ons het meest verrast.

Nog nooit van gehoord? Fitbit ontwikkelt verschillende fitnesstrackers en smartwatches die je om je arm draagt. Deze kan je verschillende dingen vertellen die ervoor zorgen dat je jouw gezondheid naar een nieuw niveau kan tillen. Je hartslag bijvoorbeeld, maar ook het aantal stappen dat je zet en hoeveel calorieën je met die stappen verbrandt. Er bestaan meerdere varianten, maar wij proberen de smartwatch Versa Lite uit. Bij de smartwatch hoort ook een app waarmee je de Fitbit kunt aanpassen en meer te weten komt over jouw gezondheid.

1. Slapen

Mensen met een actieve levensstijl weten: een goede nachtrust is van levensbelang. Zonder voldoende slaap functioneren we nou eenmaal niet lekker. Handig: de smartwatch van Fitbit houdt automatisch bij wanneer je slaapt en is zo gefinetuned dat ‘ie in de ochtend zelfs precies kan vertellen hoe lang je in verschillende soorten slaapmodi zat. In de app kun je je slaap daarnaast met gemiddelde cijfers vergelijken, waardoor je ziet hoe ‘goed’ jij het hebt gedaan. En, heel belangrijk: je voelt hem bijna niet om je pols, dus hij kan ook niet irriteren tijdens je slaap.

2. Challenges

Moeite met jezelf motiveren om actief bezig te zijn? Deze smartwatch van Fitbit kan daarbij helpen. Behalve de reminders die het apparaatje geregeld stuurt om bijvoorbeeld voldoende te bewegen, kun je ook via de app je vrienden uitdagen voor een wedstrijd. Wie die dag bijvoorbeeld de meeste stappen zet. Wij vinden deze functie top! Het sociale aspect zorgt ervoor dat het bewegen nog leuker wordt. Als je van nature competitief aangelegd bent, is deze functie jouw beste vriend.

3. Personaliseren

Of je nou een marathon gaat lopen of een chique diner hebt, je kan je smartwatch altijd om. De smartwatch kun je namelijk compleet personaliseren dankzij makkelijk verwisselbare bandjes en de keuze uit tientallen gratis klokjes. Deze zijn zowel analoog als digitaal verkrijgbaar in ontelbaar veel stijlen, allemaal in de Fitbit app. Zo hoef je je nooit zorgen te maken dat je smartwatch niet geschikt is voor wat er op je agenda staat.

4. Relaxmodus

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, drukker, drukst. Een lange werkdag of een hoop taken die je moet voltooien kan voor een gestrest gevoel zorgen. En daar weten ze bij Fitbit wel raad mee: op de smartwatch staat een handige app die je in twee minuten weer tot rust kan brengen. Weg met al die stress! Op het scherm wordt tijdens deze ademhalingssessie een cirkel weergegeven die groeit en weer inkrimpt. Door op het ritme van de cirkel te ademen, kom je langzaam tot rust. Ondertussen checkt het horloge door middel van je hartslag of je het juist doet. Instant relaxed!

Enthousiast geworden? Door hier te klikken krijg je 15% korting met de promocode HEALTHYFEST! Deze actie loopt tot en met 30 juli.

Ook op Healthy Fest is Fitbit van de partij. Samen met Lienke van Dear Good Morning doe je mee aan de Fitbit Weekend Warrior, Sleep Challenge of Guided Breathing Challenge. Ook organiseert het merk de Social Fit Test. Wie weet win je zelfs een eigen Fitbit smartwatch of activity tracker!