In de zesde aflevering van De Healthy Podcast gaat Arie Boomsma in gesprek met Dennis Toppin, personal trainer en mede-oprichter van Crossfit Immersive. Je kunt Dennis kennen van zijn eigen Youtube-kanaal, waarop hij een kijkje geeft in zijn sportieve leven. Regelmatig komen er bekende Nederlanders voorbij in zijn video’s (o.a. Stijn Fransen, Broederliefde en Bizzey) en geeft hij je fitness tips. In deze podcast vertelt hij over zijn passie voor sport en hoe sport zijn leven beïnvloedt.

Na 5 jaar lang intensief basketballen, moest Dennis vanwege blessures stoppen. Tijdens zijn zoektocht naar een andere sport, waarin hij zijn discipline en gedrevenheid voor sport kwijt zou kunnen, ontdekte hij fitness. Hij zette zijn eigen sportschool op: Crossfit Immersive. Hier kun je naast gewoon fitnessen, ook terecht voor personal training. 

Dennis heeft een ongewone eetroutine. Meestal eet hij pas na 12 uur ’s middags, omdat hij nooit trek heeft in de ochtend. Later op de dag compenseert hij dit: “Tussen 12:00 en 18:00 uur mijn maaltijden naar binnen werken, is ideaal voor mij. Ik eet 4 tot 5 maaltijden per dag.” Daarnaast sport hij elke dag 2 keer, soms zelfs 3.

In de ochtend begint Dennis met een krachttraining en 's middags doet hij een WOD: Workout of the Day. 's Avonds is het tijd voor een grid workout, oftewel een halfuur high intensity interval training: "We hebben bij Crossfit Immersive 3 varianten grid workouts: grid strength, dit voer je uit met een kleine bar en schijf. Dan heb je grid cardio, met enkel lichaamsgewicht. De derde variant is nieuw en heet grid athletics. Dit is een mix van grid strength en grid cardio, waarbij echt sportgerelateerde oefeningen worden toegepast. Denk hierbij aan elementen uit bijvoorbeeld basketbal en tennis."

Naast het dagelijks geven van personal training en produceren van Youtube-video's, zoekt Dennis ook regelmatig de rust op: “Ik heb vaak een zelfreflectiemoment. Voornamelijk als ik aan het rijden ben en in de auto zit met de muziek uit.”    

De Healthy Podcast van Healthy Fest is speciaal voor jou gemaakt, zodat jij tijdens het hardlopen of wandelen kunt luisteren naar inspirerende verhalen van gezondheidsexperts. Om je te informeren én je te helpen aan je dagelijkse beweging, duren alle podcasts 30 minuten. 

Benieuwd? De nieuwe podcast beluister je hier of bekijk de vodcast hieronder.