In de rubriek ‘Het Beweegdagboek van…’ komt iedere week iemand aan bod die vertelt over zijn of haar lichaamsbeweging van de afgelopen week. Deze week: kapster en bedrijfsleidster Mariëlle Bruers.

Mariëlle is allround hairstylist en heeft zichzelf gespecialiseerd als haarkleurspecialist. Het geeft Mariëlle veel voldoening als een klant tevreden de deur uit gaat! Bij de kapsalon waar ze werkt is ze tevens ook bedrijfsleidster. “Mijn werk is een zwaar beroep, maar dit wordt vaak onderschat”, legt ze uit.

Maandag

“De start van mijn werkweek! Tijdens het werk bewegen wij als kappers natuurlijk continu. Vandaag werkte ik van 8.30 tot 18.00 uur. Tussendoor nam ik een uurtje pauze. Tijdens m’n pauze heb ik voornamelijk gezeten, omdat ik al veel beweeg als ik aan het werk ben. We gebruiken voor ons werk voornamelijk onze schouders als armen, aangezien we zowel föhnen, knippen, als haren wassen. Daarnaast lopen we veel op en neer door de zaak, aangezien we meerdere klanten tegelijk helpen. Ik vind het belangrijk om naast m’n werk nog extra te bewegen. Daarom ga ik na het eten op maandag met een vriendin nog even sporten. Wat we doen heet Milon Cirkel. Dit is een soort fitness waarbij je afwisselend je uithoudingsvermogen en je spierkracht traint. Het is eigenlijk een manier om je spieren te verstevigen zodat je sterker wordt en je je fitter en energieker voelt. Ik ga altijd op de fiets naar Milon Cirkel. Hier doe ik ongeveer 5 minuutjes over.”

Beweging:

  • 9,5 uur werken (veel gelopen)
  • 10 minuten fietsen
  • 35 minuten Milon Cirkel
                

Dinsdag

“Vandaag begint mijn dag erg vroeg. Ik heb fybromyalgie, dit is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Daarvoor ga ik met regelmaat naar de fysio om mijn pijnklachten wat te verzachten. Deze zelfstandige ondernemer begint altijd wat eerder voor mij zodat ik op tijd kan beginnen aan mijn werkdag. Om 7.45 lig ik al op de behandeltafel. Daarna ga ik gelijk door naar m’n werk. Het is vandaag een leuk en gezellig dagje werken. Na werk volgt nog een trainingsavond waarbij ik juniorstylisten binnen het team mag opleiden. Ik ben rond 21.30 uur klaar, daarna is het al snel bedtijd.”

Beweging:

  • 8,5 uur werken (veel gelopen)

Woensdag

“Op woensdag ben ik meestal vrij. Dan kan ik even wat bijtanken, want sommige dagen zijn echt slopend. De ochtend begint met een workout bij de Milon Cirkel, waar ik lekker op m’n fiets heen kan. In de middag en avond ga ik een drankje doen met een vriendinnetje.”

Beweging:

  • 10 minuten fietsen
                  
  • 35 minuten Milon Cirkel


Donderdag

“Ook vandaag heb ik weer lekker gewerkt. Ik ga altijd met de auto naar mijn werk, maar beweeg gelukkig genoeg in de kapsalon. Tussen mijn klanten door heb ik vandaag alle bestellingen gedaan voor de komende week. Ook heb ik mijn administratie als leidinggevende weer bijgewerkt. Daar ben ik gemiddeld 2 uur mee bezig, verspreid over de dag. Op deze momenten zit ik even achter de computer. Na deze werkdag ben ik gezellig bij mijn ouders gaan eten. Ook heb ik mijn vader en moeder weer voorzien van mooie haartjes. Eenmaal weer thuis plof ik heerlijk op de bank met een film.”

Beweging:

  • 6,5 uur werken (veel gelopen)

Vrijdag

“Vrijdag is altijd de drukste dag in de salon, zo ook vandaag. Maar dat betekent natuurlijk ook volop gezelligheid. Veel vaste klanten komen op deze dag langs. Van jong tot oud en van een coupesoleil tot watergolfjes. Die afwisseling maakt het vak zo leuk. Vandaag is het vooral aanpoten en ren ik van hot naar her. Pauze nemen zit er niet in, dus ik zet vandaag aardig wat stappen. ’s Avonds ga ik weer even met een vriendin sporten. Dit keer zijn we een half uur gaan zwemmen, baantjes trekken. Dit valt altijd heel zwaar, maar vind het toch fijn om even wat afleiding te hebben en net een andere beweging.”

Beweging:

  • 9,5 uur werken (veel gelopen)
  • 30 minuten zwemmen

Zaterdag

“Om de week werk ik ook op zaterdag, maar toevallig ben ik deze week vrij. Heerlijk! Het was een drukke week in de salon, dus tijd voor ontspanning! Samen met mijn nicht (27) ben ik naar een waterplas gegaan. Even lekker afkoelen, want het is vandaag 34 graden Celsius. We zwommen 45 minuten in natuurwater.”

Beweging:

  • 45 minuten gezwommen

Zondag

Op zondag heb ik eerst lekker uitgeslapen. Daarna ben ik met een vriendin gaan lunchen. We zijn ook even de stad in gegaan. ’s Avonds ben ik nog eventjes bij m’n zus op de koffie geweest. Aangezien het een drukke, maar leuke week was, ben ik zondagavond op tijd naar bed gegaan. Zo ben ik in ieder geval weer fit voor de nieuwe week.

Beweging: -

Reactie expert Lars Schuijling, international Nike Master Trainer:

"Mariëlle krijgt volgens haar beweegdagboek een goede hoeveelheid aan beweging. Rust en regelmaat is wel erg belangrijk in haar leven, omdat ze vrij lange dagen maakt. Verder moet ze zorgen dat ze genoeg en de juiste brandstof binnenkrijg. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door middel van vezelrijke voeding. Zo krijgt haar lichaam voldoende energie voor de rest van de dag!"