Een duwtje in de goede richting nodig? Healthy Fest deelt elke week een tip over voeding, sport of mind, die jou nieuwe inzichten kan geven of je hopelijk zal inspireren. Vandaag een tip die voor je gevoel voor de hand ligt, maar die we vaker vergeten dan onthouden: ‘Doe iets wat je leuk vindt’.

Niet alles is leuk. Natte sokken, overvolle treinen en schoonmaken zijn bijvoorbeeld niet bij iedereen even geliefd. Maar: je kunt niet-leuke dingen wel leuker máken. Verzet je gedachten, knoop eens een gesprek aan met de persoon die tegen je aangedrukt staat, zet je favoriete nummer op en ga ervoor! 

Loraine Pengel (35) is moeder en crossfitcoach bij VondelGym. Daarnaast bokst ze fanatiek en ook geeft ze dansles. Een sportieve duizendpoot dus! Niemand minder dan zij weet hoe moeilijk het soms is om jezelf te motiveren iets voor elkaar te krijgen. Toch lukt het haar altijd. Enthousiasme is daarbij cruciaal - en dat is iets wat je kunt leren. 

Hetzelfde geldt voor sporten. Beweer je met man en macht een hekel te hebben aan sporten of bewegen? Misschien komt dat omdat je de bewegingsvorm die bij jou past simpelweg nog niet gevonden hebt. Vandaag deelt Loraine haar nummer 1 tip met jullie, die bestaat uit 6 stappen.

  • Vind iets wat je leuk vindt of ga op zoek naar iets wat je graag zou willen leren

  • Schrijf je in voor een proefles. Zo krijg je de kans om je erop te verheugen en het eerst te ervaren. Daarnaast zet je een afspraak vast, dus kun je niet last-minute afhaken. Vraag om nog een proefles als je nog niet zeker bent. 

  • Maak het een prioriteit. Zet het in je agenda en zie het als me-time. Voor je het weet is het iets wat bij jouw leven hoort en kan je niet meer zonder.

  • Geniet! Van de nieuwe ervaringen en vaardigheden die je aangeleerd krijgt. Je bouwt een netwerk op, waarin sommigen misschien wel uitgroeien tot vrienden. 

  • Spreek trainingsdagen af en maak het tijdens de bewegingsactiviteit gezellig. Motiveer elkaar.

  • Allerbelangrijkst: word verliefd op de nieuwe jij!